Det mangler et bedre samarbejde omkring opsamling af forældrenes erfaringer fra hele landet, mener formand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg.

En tredjedel af forældrene: Aula er bøvlet

For mange irrelevante informationer, for svært at finde gamle beskeder, besværligt at downloade filer. Det er nogle af kritikpunkterne i en ny undersøgelse blandt folkeskoleforældre om skole-hjem-platformen Aula.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et af målene med indførelsen af Aula, som har langt færre funktioner end det gamle Skoleintra, var at skolerne skulle bruge tid på at lægge en ny og mere bevidst anvendelsesstrategi for skole-hjem-kommunikation helt fra bunden.

Alligevel er for mange irrelevante informationer og forskellig brug af platformen fra lærer til lærer nogle af de kritikpunkter, der går igen i foreningen Skole og Forældres nyeste undersøgelse blandt 800 forældre. 

Undersøgelsesresultatet svarer til den undersøgelse, fagbladet Folkeskolen gennemførte i foråret, hvor knap 30 procent af de adspurgte forældre gav udtryk for, at Aula var et tilbageskridt i forhold til Forældreintra.

Kun hver fjerde forældre foretrækker Aula frem for Forældreintra

"Det er ikke godt nok, at hver tredje forælder er utilfreds. Derfor er budskabet til skolerne, at de skal forenkle deres kommunikation yderligere og sikre en fælles ramme for kommunikationen mellem skole og hjem. Min opfordring er, at skolebestyrelserne har kommunikationen mellem skole og hjem på dagsordenen løbende", siger Skole og Forældres formand, Rasmus Edelberg på forældreorganisationens hjemmeside.

Han opfordrer også kommunernes it-fælleskab Kombit til at opsamle forældrens oplevelser, indvendinger og bekymringer:

"Indimellem er der eksempler på forældre, der gør sig umage for at formulere deres reelle bekymring for manglende dataetik eller er kritiske overfor Aula-systemet i pressen".

Prisen for Aula stiger med 50 millioner