Aula
27   10

Prisen for Aula stiger med 50 millioner

Kommunerne skal nu betale i gennemsnit 42.000 mere om året for skole-hjem-platformen Aula, som bliver 50 millioner kroner dyrere end hidtil beregnet, oplyser Kombit.

"Som I alle ved har debatten omkring indholdet i Aula længe gået højt, og input fra jer og jeres kolleger i kommunerne og fra andre brugere af Aula viser, at der er forventninger til, at Aula dels udvikles med flere funktioner, og dels at flere af de funktioner, som allerede er sat i drift, bliver forbedret", skriver Aula-teamet i det kommunale it-fælleskab Kombit i et nyhedsbrev til de kommunale Aula-projektledere, som folkeskolen.dk er kommet i besiddelse af.

"For at dette skal blive en realitet er det nødvendigt at tilføre mere kapital til projektet. Kombits bestyrelse har derfor behandlet en sag om forøgelse af Aulas videreudviklingspulje på 50 mio. kr.", forklarer de. Samtidig forlænges og præciseres bindingsperioden fra otte til ti år, så tilslutningsaftalen nu udløber den 27. april 2030.

"Den nuværende tilslutningsaftale for Aula blev lavet i 2015, forud for at kravspecifikationen blev skrevet. Siden er der sket en del, og Aula-projektet har haft en række uforudsete omkostninger. Det bunder blandt andet i, at kommunernes behov har vist sig mere komplekse end oprindeligt kortlagt, at de kommunale forventninger og den tilbudte løsning på nogle områder har været forskellige, og at de specifikke lovkrav til systemet som følge af GDPR først blev fuldt ud kendt i løbet af udviklingsperioden. Hertil kommer, at omkostningerne til kommunernes implementering, support og pilotafprøvning har været større end forudset", lyder forklaringen. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.045 andre er allerede tilmeldt