Arbejdstidsregler uden grænser for antallet af udnervisningstimer kan betyde, at lærerne ikke får tid til at gå ind i et skoleudviklingsprojekt som Ny Nordisk Skole, mener Dorte Lange, der selv er formand i dialoggruppen om projektet

Ny arbejdstid kan ramme Ny Nordisk Skole

Hvis lærerne får en arbejdstid uden loft over undervisningstimerne, så må lærerne på de skoler, der har meldt sig til Ny Nordisk Skole, genoverveje, om de overhovedet kan få tid til at være med. Sådan lyder budskabet fra Dorte Lange, der er næstformand i lærerforeningen og formand i dialoggruppen for Ny Nordisk Skole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hun og formand Anders Bondo tager i disse dage rundt til regionale stormøder for de lockoutede læreres tillidsrepræsentanter.

"Her har jeg sagt til tillidsrepræsentanter, at hvis vi får en situation, hvor der ikke er nogen grænser for lærernes arbejde, så vil jeg opfordre til, at man i faglig klub drøfter, om Ny Nordisk Skole stadig er noget, man kan gå ind i. Men det er selvfølgelig lærernes beslutning", understreger Dorte Lange.

Dorte Lange: Ministeren undervurderer alvoren

Hun fortsætter sit arbejde i Ny Nordisk Skole, hvor hun er den ene af to formænd for dialoggruppen. Den anden er direktør for Dansk Industri Lars Goldschmidt. Over for netmediet Altinget ærgrer han sig i dag over, at Dorte Lange tager Ny Nordisk Skole-projektet som gidsel i den igangværende konflikt om lærernes arbejdstid.

"Men jeg synes ikke, jeg tager Ny Nordisk Skole som gidsel. Det er situationen, der tager projektet som gidsel, ikke mig".

DLF-næstformand i spidsen for Ny nordisk skole