"Skulle regeringen mod forventning alligevel ikke være indstillet på reelle fremskridt på den her dagsorden, så må vi tilbage til et flertal uden om regeringen", siger Karsten Hønge.

SF trækker støtten til blå bloks forslag om Muhammed-krise-forløb på Emu

Efter at regeringen har lovet forhandlinger om tiltag mod selvcensur blandt lærerene, trækker SF sin støtte til det borgerlige forslag om obligatorisk undervisning i Muhammedkrisen. Leverer regeringen ikke, er partiet parat til at gå tilbage til blå blok.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En uge efter, at SF bragte regeringen i mindretal ved at stemme for blå bloks forslag om at få udarbejdet undervisningsforløb om Muhammed-krisen på ministeriets skoleportal Emu, varsler justitsminister Nick Hækkerup forhandlinger i det nye år.

Emnet fortjener "en grundigere og bredere behandling end den beslutningsforslaget indeholder", lyder det i en pressemeddelelse.

Efter flertal imod sig: Regeringen indkalder til forhandlinger om ytringsfrihed og selvcensur

Den udmelding er SF tilfreds med, men understreger, at partiet er klar til at gå tilbage til blå blok, hvis ikke regeringen leverer.

"Nu har regeringen omsider åbnet op for, at vi kan drøfte den rigtige model med alle partierne og forhåbentlig sikre en langt bredere tilslutning. Skulle regeringen mod forventning alligevel ikke være indstillet på reelle fremskridt på den her dagsorden, så må vi tilbage til et flertal uden om regeringen", siger SF's politiske ordfører Karsten Hønge til Ritzau.

Frygter selvcensur om flere ømtålelige emner

I debatten i folketingssalen om beslutningsforslaget om at udarbejde et centralt undervisningsmateriale i Muhammed-krisen og tilføje emnet til folkeskolens historiekanon, sagde Karsten Hønge fredag, at han er betænkelig ved, hvilke andre emner skolerne undlader at undervise i.

Han pegede på LGBT-rettigheder, kvindes rettigheder, Holocaust, folkedrabet i Armenien og evolutionsteorien som andre ømtålelige emner, "når forskellige kulturer mødes".

Skolelederformand: Beslutning om Muhammedkrise-forløb er uanstændig statsstyring

Og det har tilsyneladende gjort indtryk på Nick Hækkerup. I sin pressemeddelelse skriver han:

"Regeringen er helt enig med SF i, at det er uacceptabelt, hvis der gennem vold og trusler skabes selvcensur og censur i skolen, uanset om det skyldes eksempelvis Muhammedkrisen og dens primærkilder, Holocaust, LGBT+-spørgsmål, kvinders ligestilling eller seksuel frigørelse".

Konservative: Skidt nyt for lærerne

Konservatives undervisningsordfører Mai Mercado er skuffet over, at SF nu trækker sin støtte til beslutningsforslaget.

Borgerlige: Lærerne skal have den nødvendige beskyttelse for at undervise i Muhammed-krisen

"SF er nu sprunget fra, fordi Nick Hækkerup har lovet at man vil indkalde til forhandlinger om ytringsfrihed. Men hvad er det løfte værd? De forhandlinger lovede Mette Frederiksen under en partilederdebat tilbage i maj måned, men INTET er sket siden", skriver hun på Facebook og tilføjer: