Næsten 4000 har prøvet kandidattesten

Et døgn efter, at Folkeskolens kandidatprøve gik i luften, havde 3957 taget testen for at se, hvilke kandidater, de er mest enige med rent skolepolitisk.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Siden folketingsvalget blev udskrevet i går, er Folkeskolens kandidattest blevet brugt flittigt, og 3957 har fået svar på, hvilken politiker, de er mest enig med.  

Foreløbig 330 kandidater til folketingsvalget har taget kandidattesten. Her er de blevet bedt om at forholde sig til 12 forskellige udsagn og svare på, i hvor høj grad de er enige i fx at "Den længere skoledag gavner elevernes læring og trivsel" eller "Af hensyn til det faglige niveau i folkeskolen, bør der være et loft over, hvor mange undervisningstimer, en lærer kan pålægges". Om der skal være sådan et loft er der for eksempel langt fra enighed om internt blandt de kandidater fra regeringspartierne, der har taget testen.

Folkeskolens kandidatprøve er en for sjov-test, hvor du kan besvare de samme spørgsmål som politikerne og se, hvem du er mest enig med. Du kan selvfølgelig filtrere dem efter storkreds, så du kan se, om den kandidat, du er enig med, også er en, du kan stemme på!

Prøv testen her:

Folkeskolen.dk/kandidatprove