I juleferien skrev Janne Riise Hansen et åbent brev til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen om sin bekymring for speciallærernes arbejdsmiljø, når de som de eneste skoler skulle åbne efter ferien. Nu har hun meddelt, at hun stiller op til lærerforeningens hovedstyrelse.

Speciallærer stiller op til Lærerforenings-valg

Speciallærer og medlem af Københavns Lærerforenings bestyrelse Janne Riise Hansen går efter den ledige plads i Lærerforeningens hovedstyrelse. Dagen før fristen for at komme på den elektroniske stemmeseddel udløber, er der nu fire kandidater.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Janne Riise Hansen arbejder på specialskolen Frejaskolen i Valby.

Får hun pladsen i Lærerforeningens hovedstyrelse, vil hun sætte et større fokus på inklusionsopgaven i folkeskolen og det, hun kalder "udsultningen af specialskoleområdet", siger hun til Københavns Lærerforenings hjemmeside klfnet.dk

Katrine Fylking bliver ene københavner i DLF's hovedstyrelse

"Som lærer på en specialskole har jeg været på arbejde hele tiden under coronapandemien. Mine kolleger og jeg har i den grad oplevet at være i yderste led - at være frontpersonale, men opmærksomheden på vores arbejdsbetingelser har været stærkt begrænset. Man har simpelthen glemt os", siger Janne Riise Hansen.

Speciallærere nervøse for at blive smittet af deres elever i den fysiske undervisning 

Foruden coronaen er det både centralt og lokalt i Lærerforeningen i høj grad implementeringen af den første landsdækkende lærerarbejdstidsaftale siden lockotuen, A20, der fylder. Janne Riise Hansen ser muligheder i aftalen, men siger:

"Vi skal have samarbejdssporet til at fungere helt ude på skolerne, så lærerne igen oplever, at de har reel indflydelse på deres arbejde".

Over for klfnet.dk bakker Københavns Lærerforenings formand Lars Sørensen op om Janne Riise Hansens kandidatur:

"Janne arbejder hele tiden målrettet og konstruktivt med de politiske dagsordner, og hendes pædagogiske og faglige viden er et stort aktiv for foreningen".

P.t. har meldt sig fire kandidater til valget. Lærer og kredsstyrelsesmedlem Pia Henriksen, Albertslund, formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen, Varde, lærer og kredsstyrelsesmedlem Lars Buur Holmboe, Vejle, og altså Janne Riise Hansen. Medlemmerne af Lærerforeningens kan stemme til valget til den ledige plads i hovedstyrelsen fra den 1. til den 10. marts. Læs mere i fagbladet Folkeskolen nr. 4, der udkommer 25. februar og følg - og deltag - i valgkampsdebatten på folkeskolen.dk/hovedstyrelsesvalg

Læs mere

Interview med Janne Riise-Hansen påklfnet.dk