Niels Lynnerup fra DLF's hovedstyrelse opfordrede kongressen til at støtte lærerne i Tyrkiet.

DLF støtter demokrati i Tyrkiet

Et enstemmigt flertal på Danmarks Lærerforenings kongres har stemt for at vedtage en støtteerklæring til fagforeningsmedlemmer i Tyrkiet, som kæmper for demokrati og ytringsfrihed under et regime, der i stigende grad undertrykker sin befolknings frihed.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter kupforsøget den 15. og 16. juli er tusindvis af uddannelsesinstitutioner i Tyrkiet lukket, og 11.285 lærere er blevet suspenderet fra deres job, fordi de er organiseret i en fagforening, Det fortalte hovedstyrelsesmedlem Niels Lynnerup fra talerstolen på DLF's kongres i København i dag. Derfor foreslog han på vegne af hovedstyrelsen, at kongressen vedtager en resolution om en støtteerklæring til fagforeningsmedlemmerne i Egitim Sen - lærernes fagforening i Tyrkiet.

Krigslignende forhold - DLF støtter lærere i Sydøsttyrkiet

"Danmarks Lærerforening har protesteret over for de tyrkiske myndigheder og insisteret på, at de overholder fundamentale menneskerettigheder. Vi tager på det skarpeste afstand fra den tyrkiske regerings angreb på uddannelsesinstitutioner og lærere. Disse tiltag, som foretages i ly af landets undtagelsestilstand efter kupforsøget, er helt ude af proportioner, og de er et angreb på fundamentale menneskerettigheder", sagde Niels Lynnerup.

De tusindvis af lærere i Egitim Sen er ifølge Niels Lynnerup blevet suspenderet på grund af en formodet 'støtte til en seperatistisk terrororganisation'. De urimeligheder skal DLF udtrykke sin afstandtagen over for, for som Niels Lynnerup sagde, så gør det en forskel, når nogle støtter én igennem svære tider.

"Husk bare, hvor stor en forskel det gjorde, når folk udefra tilkendegav deres støtte til lærerne under lockouten i 2013. DLF støtter ligeledes vores kolleger i Egitim Sen i kampen for et demokratisk samfund", sagde Niels Lynnerup.