Debat

Læreren, der bygger skoler ved den syriske grænse

Lige nu taler mange om forholdene for børnene i de syriske flygtningelejre, men for skolelærer Maren Elise Skjerlie Gilling var det ikke nok at tale – hun måtte handle

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Maren Elise Skjerlie Gilling havde været en passioneret lærer i syv år, da flygtningekrisen ramte Europa i 2015. Da hendes elever spurgte, hvorfor der gik flygtningebørn på de danske motorveje, kunne hun ikke ignorere problemet længere. Hun sagde sit job op og grundlagde hjælpeorganisationen ’5 skoler’ der bygger og driver skoler for børn, der er bosat i flygtningelejre ved den syriske grænse.

I denne podcast fortæller Maren Elise, hvordan hun fandt mod og kræfter til at omsætte sine kompetencer som skolelærer til at gøre en forskel for de syriske flygtningebørn.

Vær opmærksom på, at interviewet foregår på engelsk.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

https://alumne.kp.dk/posts/det-bedste-kort-jeg-har-er-laererkortet

Powered by Labrador CMS