Efter uge 8 bliver det selvtest i Vejen Kommune
Efter uge 8 bliver det selvtest i Vejen Kommune

I Vejen udfases podere på skolerne fra uge 8: Fortsætter med selvtest

Fra uge 8 vil der ikke længere være podere på skolerne i Vejen Kommune. Fremover vil eleverne kun blive tilbudt selvtest.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra den 21. februar vil der ikke længere være podere på skolerne i Vejen Kommune. I stedet overgår kommunen til alene at tilbyde elever og ansatte selvtest.

Det har skolechefen i Vejen meddelt alle kommunens skoler og dagtilbud i et brev, skriver Jyske Vestkysten.

Skoleleder på Brørupskolen Helle Lauridsen fortæller, at de udleverede hjemmetest til eleverne før jul, og det vil de gøre igen, når podeteamet forsvinder.

"Alle elever får selvtest med hjem. For vi ved jo ikke, hvem der har været smittede, og hvem der ikke har. Nogle fortæller uden problemer, at de har haft corona, men andre kan ikke lide at sige det. Derfor deler vi test ud til alle - det sker ud fra et børneperspektiv", siger Helle Lauridsen.

I sidste uge havde skolen 22 voksne fraværende. Det ser bedre ud i denne uge, hvor 3-4 voksne og 30 elever er fraværende på grund af corona. 

"Faktisk har vi elever, der er syge for anden gang af covid-19. Nogle var syge her i vinter og er det nu igen. Det er vildt", fortæller Helle Lauridsen.

Elever tørrer borde af

Elever tørrer borde af

Men egentlig mener hun ikke, at det er så vigtigt at teste længere.

"Vi er klar til at komme ind i en hverdag. Selvfølgelig passer vi stadig på. Vi har hele tiden fulgt restriktioner og anbefalinger med jævnlig udluftning og ekstra rengøring".

Børne- og Undervisningsministeriet skrev fredag, at man stadig anbefaler smitteforebyggelse, selvom restriktionerne er ophævet fra 1. februar.

Ministeriet opfordrer til to test om ugen for elever og medarbejdere på skoler. De fremadrettede rammer for testindsatsen afventer vurdering fra regeringens faglige referencegruppe, skriver ministeriet.

Lokalt kan man ved større smitteudbrud i grundskoler og dagtilbud søge rådgivning hos den kommunale sundhedstjeneste.

Powered by Labrador CMS