Efter uge 8 bliver det selvtest i Vejen Kommune
Efter uge 8 bliver det selvtest i Vejen Kommune

I Vejen udfases podere på skolerne fra uge 8: Fortsætter med selvtest

Fra uge 8 vil der ikke længere være podere på skolerne i Vejen Kommune. Fremover vil eleverne kun blive tilbudt selvtest.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra den 21. februar vil der ikke længere være podere på skolerne i Vejen Kommune. I stedet overgår kommunen til alene at tilbyde elever og ansatte selvtest.

Det har skolechefen i Vejen meddelt alle kommunens skoler og dagtilbud i et brev, skriver Jyske Vestkysten.

Skoleleder på Brørupskolen Helle Lauridsen fortæller, at de udleverede hjemmetest til eleverne før jul, og det vil de gøre igen, når podeteamet forsvinder.

"Alle elever får selvtest med hjem. For vi ved jo ikke, hvem der har været smittede, og hvem der ikke har. Nogle fortæller uden problemer, at de har haft corona, men andre kan ikke lide at sige det. Derfor deler vi test ud til alle - det sker ud fra et børneperspektiv", siger Helle Lauridsen.

I sidste uge havde skolen 22 voksne fraværende. Det ser bedre ud i denne uge, hvor 3-4 voksne og 30 elever er fraværende på grund af corona. 

"Faktisk har vi elever, der er syge for anden gang af covid-19. Nogle var syge her i vinter og er det nu igen. Det er vildt", fortæller Helle Lauridsen.

Elever tørrer borde af

Elever tørrer borde af

Men egentlig mener hun ikke, at det er så vigtigt at teste længere.

Helle Lauridsen fortæller, at eleverne hver dag henter en spand sæbevand og nogle klude, og så tørrer de borde og overflader af midt på skoledagen. Der er også sprit til rådighed.

"Eleverne har vænnet sig til det, så det sker helt automatisk. De yngste på skolen kender jo ikke til andet. Og noget hjælper det jo også - det, jeg kalder gult institutionssnot, ser vi slet ikke mere".

På grund af de mange smitte valgte Brørupskolen i sidste uge at lave en slags projektopgave for udskolingseleverne. Det foregik online og betød, at lærerne kunne undervise flere elever på samme tid, så de kunne samle årgangene.

"Jeg var lidt spændt på det, men jeg må sige, at kvalitativt gik det ret meget bedre, end jeg havde forestillet mig. Det blev en god oplevelse".

Fortsat to ugentlige test

Fortsat to ugentlige test

Fra KL bliver der hver uge sendt en direktørmail ud til kommunerne. I mailen fra i mandags opfordres medarbejdere på grundskoler og i dagtilbud fortsat at tage to ugentlige test.

"I forlængelse af Sundhedsstyrelsens justeringer i anbefalinger om selvisolation, er test på 0. dagen bortfaldet. Børn og medarbejdere der er øvrige kontakter opfordres i stedet til test efter 3 døgn, i form af antigen test eller PCR-test", står der i mailen til kommunerne.

Videre står, at medarbejderne kan anvende det landsdækkende net af teststeder, og at overskydende kapacitet fra skoleområdet kan anvendes som supplement. Her fx de selvtest, som skolerne har fået sendt ud.

"Vi er klar til at komme ind i en hverdag. Selvfølgelig passer vi stadig på. Vi har hele tiden fulgt restriktioner og anbefalinger med jævnlig udluftning og ekstra rengøring".

Børne- og Undervisningsministeriet skrev fredag, at man stadig anbefaler smitteforebyggelse, selvom restriktionerne er ophævet fra 1. februar.

Ministeriet opfordrer til to test om ugen for elever og medarbejdere på skoler. De fremadrettede rammer for testindsatsen afventer vurdering fra regeringens faglige referencegruppe, skriver ministeriet.

Lokalt kan man ved større smitteudbrud i grundskoler og dagtilbud søge rådgivning hos den kommunale sundhedstjeneste.

Powered by Labrador CMS