Grafen viser andelen af personer inden for brancherne 'grundskolen', 'undervisning generelt' og 'befolkningen', der i den pågældende uge fik en positiv test.

Antallet af smittede lærere stiger stadig - men mindre end før

Antallet af nysmittede grundskolelærere var sidste uge seks procent højere end ugen før. Det er første gang siden nytår, at antallet af nysmittede lærere ikke er steget markant. Hver fjerde lærer har den seneste måned fået en positiv test.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

9.821 grundskolelærere fik sidste uge en positiv test for corona. Det er 556 flere end ugen før - og markerer en stigning i andelen af nysmittede på 6,1 procent.

Det viser de nyeste brancheopdelte smittetal fra Statens Serum Institut.

Tallene viser, at smitten stadig er meget udbredt blandt lærerne i grundskolen. Antallet af nysmittede grundskolelærere i det nye år er samlet op på lige over 27.000. Dermed har tæt på hver fjerde grundskolelærer fået en positiv test på blot fire uger.

Samtidig stiger den samlede andel af lærere, der er eller har været smittet med covid-19 til 42,5 procent af lærerne.

Fra i dag er der ingen restriktioner: To skoler ser vidt forskelligt på de nye muligheder

Smittekurven flader ud?

Til gengæld er det første gang siden genåbningen af skolerne 5. januar, at der ikke er sket et voldsomt spring i antallet af nysmittede lærere.

I uge 2 var der 90 procent flere smittede lærere end i årets første uge, og ugen efter i uge 3 var der 72 procent flere nysmittede lærere, end lærere der i løbet af uge 2 havde fået en positiv test.

De nye smittetal for lærerne kommer samme dag, som sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter skriver, at det samlede kontakttal for coronaepidemien i Danmark i dag er beregnet til 1,0, som indikerer, at de samlede smittetal i sidste var stabile. I sidste uge blev det samlede kontakttal beregnet til at være 1,2.

Også antallet af nye lærere, der har fået et tredje vaccinestik, er fladet ud. I sidste uge fik lige over 2.000 grundskolelærere et boosterstik. Dermed er andelen af revaccinerede grundskolelærere nu oppe på 76,9 procent.

De nyeste smittetal dækker test foretaget fra 24. januar til 30. januar.

DLF's formand: Det bliver ikke normalt fra i dag - og heller ikke de næste uger