På blot en uge var mindst én hel folkeskoleklasse hjemsendt i ugen op til statsministerens pressemøde i mandags om en delvis nedlukning af 38 kommuner.

Mere onlineundervisning på vej: 83 skoler sendte klasser hjem i sidste uge

Sundhedsministeriet har indkaldt til endnu et pressemøde og vil ifølge flere medier indføre fjernundervisning for de store elever i yderligere 31 kommuner. Nye tal viser, at 83 skoler havde mindst én klasse coronahjemsendt i sidste uge.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I mandags valgte regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen at indføre nye restriktioner i 38 kommuner. Bl.a. fjernundervisning for eleverne fra 5. klasse fra i går og frem til juleferien.

Og nu forlyder det i flere medier, at lærerne i yderligere 31 kommuner skal fjernundervise eleverne fra 5. og op. Restriktionerne forventes at blive præsenteret på et pressemøde, som sundhedsminister Magnus Heunicke har indkaldt til i dag kl. 13.30.

Styrelsen for undervisning og kvalitet (Stuk) under Børne- og Undervisningsministeriet har siden juli fulgt med i, hvor mange skoler der har været nødsaget til at sende klasser hjem til undervisning på grund af smitte på skolen.

Smittetallet stiger blandt grundskolelærere 

De nyeste tal fra Stuk viser, at 83 folkeskoler havde sendt mindst en hel klasse hjem til fjernundervisning i sidste uge, der var ugen op til statsministerens delvise lukning. Det oplyser ministeriet til folkeskolen.dk.

Flest sjællandske skoler med hjemsendte klasser

Flest skoler på Sjælland havde hjemsendte klasser. Mindst én klasse på 46 sjællandske folkeskoler var hjemsendt til fjernundervisning. I Jylland var der mindst én hjemsendt klasse på 23 folkeskoler, og 17 folkeskoler på Fyn havde fjernundervisning for mindst én hel klasse.  

De nyeste tal fra viser, at der har været en stor stigning i antallet af folkeskoler, der har måtte hjemsende klasser på grund af smittetilfælde på skolen.

165 skoler har haft mindst én klasse hjemsendt 

Folkeskolen.dk har tidligere fortalt, at 165 skoler havde sendt mindst én klasse hjem i perioden fra 15. juli til 22. oktober. Siden er antallet af indberetninger til Stuk om omlægning af normal undervisning til fjernundervisning steget markant, og derfor har StukK ændret opgørelsesmetode.

Ifølge Ekstra Bladet er de nye kommuner, der bliver omfattet af en delvis nedlukning Favrskov, Hedensted, Herning, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Lemvig, Norddjurs, Odder, Randers, Ringkøbing-Skjern, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Struer, Syddjurs, Viborg, Aalborg, Kolding, Fredericia, Vejle, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Sorø og Stevns.