Corona
2   36

Smittetallet stiger blandt grundskolelærere

Da en elev på Glostrup Skole blev testet positiv, lovede smitteopsporingsenheden at kontakte skolen. Det skete bare ikke - med det resultat, at lærer Anette Krongaard nåede at være på arbejde med smitte, så alle hendes klasser og nærmeste kolleger måtte hjemsendes.

I de første mange uger af skoleåret lå folkeskolelærerne ikke højt i smittestatistikken, men nu er andelen af grundskoleansatte, der har haft en positiv covid-19-test, næsten 40 procent højere end andelen blandt befolkningen generelt.

Statens Serum Instituts opgørelser siger dog ikke noget om, hvorvidt smitten er sket på arbejdspladsen eller et andet sted.

Artiklen fortsætter under banneret


Udviklingen i antal ansatte i grundskolen med en positiv covid-19-test uge for uge. Kilde: Statens Serum Institut

Anette Krongaard, lærer på Glostrup Skole, er dog helt sikker på, at hun er blevet smittet af en elev i en af sine klasser, og hun har også - som Danmarks Lærerforening opfordrer til - meldt covid-19 som mulig arbejdsskade via sin arbejdsgiver for det tilfælde, at der skulle komme senfølger. Heldigvis har hun dog ikke været syg.

"En mor var hjemme og afventede testsvar, og da hun fredag eftermiddag fik besked om, at hendes test var positiv, ringede hun sin datter hjem fra skole", fortæller Anette Krongaard.

Resten af klassen mødte op i skole mandag og også tirsdag. Først tirsdag efter arbejdstid, i en Aula-tråd om julepakker, der skal i karantæne, opstår der en misforståelse, hvor en far tror, det er klassen, der er i karantæne. Først da bliver pigens mor nervøs og spørger, om skolen slet ikke har fået besked.

"De havde fået besked allerede i weekenden om, at pigens test var positiv, og havde aftalt med smitteopsporingsenheden, at de skulle kontakte skolen. Det var bare ikke sket", fortæller Anette Krongaard. 

Det kunne være gået helt galt

Hun blev selv testet onsdag. Torsdag morgen var hun ude at løbe.

"Jeg kunne godt mærke, at det var en af de rigtig seje løbedage, hvor jeg var meget forpustet, og da jeg kom hjem, havde jeg fået svar. Min test var positiv".

Anette Krongaard har ikke været tæt på andre smittede end sin elev, så hun er sikker på, hun er blevet smittet i undervisningen. To klasser, et sproghold og 12 af Anette Krongaards kolleger måtte hjemsendes og testes, fordi hun havde været sammen med dem mandag og tirsdag. Til alt held var hun dog den eneste, der var smittet - og hun har ikke mærket andet til sygdommen end lidt tæt næse og en smule stakåndethed. 

"Det var bestemt ikke noget, jeg ville være blevet hjemme for, så der er nok mange usylige smittekæder. Det kunne være gået helt galt", siger Anette Krongaard.

Folkeskolen vil gerne kaste lys over, hvor mange lærere, der bliver smittet på skolen. Har du grund til at tro, at du er blevet smittet med coronavirus på jobbet? Så kontakt redaktionen på folkeskolen@folkeskolen.dk eller klik her


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ