9.b på Lindevangsskolen på Frederiksberg mødtes i tirsdags nogle timer udendørs og så hinanden for første gang i tre måneder. Fra næste uge kan de komme i skole efter samme model som i andre dele af landet.

De sidste afgangsklasser tilbage i skole fra på mandag

Ifølge Tv-Avisens oplysninger får 9.- og 10.-klasserne også i Region Hovedstaden (rettet, red.) lov at komme tilbage i skole med 50 procents fremmøde fra på mandag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Planen for genåbningen efter påske forventes først færdigforhandlet i næste uge. Men ifølge Tv-Avisen på DR er politikerne nu til aften blevet enige om en lille udvidelse af genåbningen allerede fra på mandag. Dels vil forsamlingsforbuddet udendørs blive hævet fra fem til ti personer. Dels kan afgangselever på skoler og ungdomsuddannelser i Region Hovedstaden komme i skole igen efter samme model, som gælder i resten af landet - dog med undtagelse af de kommuner, der er allerhårdest ramt af coronasmitte. 

Tilføjet 19. marts: Det er kun region Hovedstaden, der er nævnt i den politiske aftale. Folkeskolen.dk undersøger, hvad der bliver gældende for afgangsklasserne i Køge, Lejre, Roskilde og Solrød Kommuner:

Fire kommuner var blevet glemt: Alle sjællandske afgangselever kan komme i skole

Læs mere

dr.dk