Hvis forældre holder deres børn hjemme fra skole i næste uge, registreres det som fravær, og så gælder undervisningspligten, understreger ministeren.
Hvis forældre holder deres børn hjemme fra skole i næste uge, registreres det som fravær, og så gælder undervisningspligten, understreger ministeren.

Minister: Det tæller som fravær, hvis børnene holdes hjemme

Hvis utrygge forældre vælger at holde deres mindre børn hjemme fra skole på grund af smittefare, vil eleverne blive registreret som fraværende, og forældrene vil være forpligtet til selv at stå for undervisningen, lyder det fra Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens utallige bekymrede forældre har det svært med tanken om at være med til at genåbne en lille del af samfundet ved i næste uge at sende deres børn fra 0.-5.-klasse tilbage til skolen, slår børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) nu fast, at det er en dårlig idé at holde børnene hjemme.

"Man bliver registreret som fraværende i skolen, hvis man ikke dukker op. Beholder man sit barn hjemme, så gælder den fulde undervisningspligt. Så skal man som forælder stå for den fulde undervisning selv", slår ministeren fast over for DR.

Det gælder dog ikke, hvis barnet kommer fra en husstand med personer i Sundhedsstyrelsens særlige risikogrupper: Ældre over 65 år, personer med kroniske sygdomme, nedsat immunforsvar samt gravide eller nybagte mødre og børn med kroniske sygdomme, påpeger ministeren.

Men utryghed alene er altså ikke nok til at legitimere, at børn holdes hjemme, fremgår det.

"Det er en forsigtig åbning"

"Det er en forsigtig åbning"

"Som udgangspunkt skal børnene i skole. Vi har haft sundhedsmyndighederne til at kigge ganske grundigt på modellerne for, hvordan vi åbner. Det er en forsigtig genåbning", understreger ministeren over for DR.

Hun slår samtidig fast, at hvis man tilhører en sårbar gruppe eller har familiemedlemmer, der gør det, så vil der ikke blive registreret fravær, hvis børn udebliver fra skolen.

Sent tirsdag udsendte Sundhedsstyrelsen de retningslinjer, som skolerne skal følge, når de åbner dørene i dagene efter påske. Det har allerede medført voldsom vrede og utilfredshed fra SF, der mener, at retningslinjerne ikke er udformet som lovet.

Det fremgår nemlig af retningslinjerne, at børn gerne må komme i skole, selv om de bor i husstand med en person, der har fået påvist covid-19-sygdommen.

"Hele dagen har jeg fået at vide, at børn IKKE skulle møde op, hvis der var kronisk sygdomme i hjemmet. Og at ansatte IKKE skulle møde op, hvis der ægtefællen eller andre i husstanden var i risikogruppen", skriver Jacob Mark på facebook og opfordrer sine følgere til at dele budskabet, inden skolerne skal genåbne næste onsdag.

"Det er DYBT bekymrende, og det forstår vi ganske enkelt ikke. Hvorfor skal vi dog risikere at bringe smitten med hjem til nogle, der kan blive alvorligt syg af den? Så travlt har vi da ikke! et lugter langt væk af at økonomi vejer tungere end sundhed", skriver Jacob Mark.

Powered by Labrador CMS