Det lugter langt væk af at økonomi vejer tungere end sundhed, mener Jacob Mark om vejledningen fra Sundhedsstyrelsen og vil stille spørgsmål til ministeren.

Jacob Mark: Det var ikke det, vi var blevet lovet

At lærere og elever med coronasygdom eller særligt udsatte i husstanden må møde op i skolerne er helt i modstrid med, hvad skolepolitikerne var blevet lovet, skriver en meget vred Jacob Mark, SF, efter at Sundhedsstyrelsen har udsendt sin vejledning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hele dagen har jeg fået at vide, at børn IKKE skulle møde op, hvis der var kronisk sygdomme i hjemmet. Og at ansatte IKKE skulle møde op, hvis der ægtefællen eller andre i husstanden var i risikogruppen", skriver Jacob Mark på facebook og opfordrer sine følgere til at dele budskabet, inden skolerne skal genåbne næste onsdag.

"Det er DYBT bekymrende, og det forstår vi ganske enkelt ikke. Hvorfor skal vi dog risikere at bringe smitten med hjem til nogle, der kan blive alvorligt syg af den? Så travlt har vi da ikke! Det lugter langt væk af at økonomi vejer tungere end sundhed", skriver Jacob Mark.

Sundhedsstyrelsen: Børn fra hjem med coronasygdom må gerne komme skole