Sidste år på Folkemødet løftede Lars Løkke sløret for, at regeringen var igang med at drøfte mulighederne for at ændre den understøttende undervisning til 'rigtig undervisning'. Igen i år følger folkeskolen.dk politikere og debatter om skolen på Folkemødet.

Værsgo': Skoledebatter på Folkemødet

25 gange er ordet 'folkeskolen' nævnt i programmet for årets Folkemøde på Bornholm, men dykker man ned i programmet, er der mange flere skoledebatter at finde. Folkeskolen.dk er med, og vi peger her på et par debatter, vi vil se nærmere på.

Publiceret

FØLG FOLKESKOLEN PÅ FOLKEMØDET

Skal du ikke selv til Bornholm, kan dufølge debatter om Folkeskolen på folkeskolen.dk.Fagbladet Folkeskolen dækker Folkemødet påBornholm, og vil udover folkeskolen.dk også kunne følges på desociale medier. Følg Folkeskolens dækning på:

Facebook: www.facebook.com/Folkeskolendk

Instagram: folkeskolendk

Twitter: @Folkeskolendk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

25 gange er ordet folkeskolen nævnt i programmet til årets Folkemøde på Bornholm, men dykker man ned i programmet, kan man finde mange flere skoledebatter. Folkeskolen.dk er med på Folkemødet i Allinge fra i overmorgen torsdag den 13. juni, og vi peger her på et par debatter, vi vil se nærmere på.

Fonde og folkeskolen. Det er et emne, som flere har valgt at tage op på dette års Folkemøde. En af dem er prorektor på UC Syd, dr. pæd. Alexander von Oettingen. Sidste år satte han på Folkemødet gang i debatten om 'pissedårlig undervisning'. I år går han videre med en diskussion om, hvad fondsmidler gør ved undervisningen i folkeskolen.  

"Pissedårlig undervisning har mange fædre;-) Jeg glæder mig til debatten om, vi laver pissedårlig undervisning på fondsmidler med engagerede og dygtige mennsker, der ved noget om emnet", skriver han i dag på Facebook. Han har inviteret direktør Martin Østergaard Christensen, DLF's formand Anders Bondo Christensen, direktør i Nordea-fonden Henrik Lehmann Andersen og viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Simon Pihl Sørensen.

Laver vi pissedårlig undervisning for fondsmidler? J7 Professionshøjskolernes Strandbar, torsdag kl. 15.15-16

Mere om fonde og skolen:

Er fondenes penge gratis? Danmarks Lærerforening, G20 DLF's hus ved havnen, lørdag 12.15-13.

Fonde i Folkeskolen, Astra, Stra, Atv, Villum Fonden, F35 Tech på Toppen, Ved Folkemødehuset, fredag kl. 16.30 - 17.15.

Egmont Fonden LIVE: Speeddate om 10 mio. til ordblinde-løft, F11 Primetime ved Allinge Røgeri fredag kl. 8.30 - 9.30

Her finder du debatter om børnehaveklassen på Folkemødet 

Danmarks Lærerforening sætter spot på skolen

Danmarks Lærerforening inviterer til mange debatter i eget hus på Folkemødet. I år er der både debatter på den store scene i gården og på Klppescenen med havudsigt. Her er et par af de debatter, vi vil kigge nærmere på:

Har vi råd til fællesskabets skole?

"Er økonomiske besparelser ved at udhule drømmen om en folkeskole, der giver lige muligheder til alle", lyder oplægget til debatten, som næstformand hos skolelederne Dorte Andreas, formand for KL's Børne- og Undervisningsudvalg Thomas Gyldal og DLF-formand Anders Bondo Christensen tager med hinanden.

Debatten finder sted torsdag kl. 16-16.45 DLF's scene i gården.

Fredag kl. 12 har DLF inviteret undervisningsministeren til debat, hvis der altså er en undervisningsminister i en ny regering på fredag.

Senere på dagen kommer "Styring, ledelse og dømmekraft" på dagsordenen, når formand for Børne- og Kulturchefforeningen Anne Vang, ekstern lektor på CBS Klaus Majgaard, formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal og formand for KL's Børne- og Undervisningsudvalg Thomas Gyldal mødes med DLF-formand Anders Bondo Christensen.

Debatten finder sted fredag 17.45 - 18.30, DLF's scene i gården.

Politikere om skole

Venstre og Socialdemokratiet: Fælles om skolen?

Sådan lyder overskriften på en debat arrangeret af  Danske Skoleelever. Socialdemokratiets undervisningsordfører Annette Lind og Venstres ordfører Anni Mathiessen er begge genvalgt til Folketinget. På Folkemødet mødes de til en snak om, hvilken retning de ønsker skolen skal, og hvor de selv mener, at de har påvirket folkeskolen.

Danske Skoleelever, J17 Skoletinget, Kæmpestranden, Lørdag kl. 12 - 13.