Børnehaveklasse
0   1

Her finder du debatter om børnehaveklassen på Folkemødet

"Børn har ret til leg". "Første skoledag – fest eller fiasko?" og "Den gode skolestart" er tre oplæg på Folkemødet på Bornholm, som henvender sig til børnehaveklasselederne. Få mere at vide her, og se, hvor og hvornår oplæggene finder sted.

Børnehaveklasseforeningen drager til Folkemødet i år og er med til at sætte fokus på børnehaveklasseledere og skolestart, når politikere, organisationer og virksomheder i denne uge mødes i Allinge på Bornholm til det årlige Folkemøde.

Folkeskolen.dk har fundet tre arrangementer, som særligt henvender sig til børnehaveklasselederne.

Følg Folkemødet på folkeskolen.dk

Fagbladet Folkeskolen dækker debatter på Folkemødet på Bornholm fra torsdag den 13. juni til søndag den 16. juni. Følg med på Folkeskolen.dk. Du kan også løbende finde opdateringer på:

Facebook: www.facebook.com/Folkeskolen.dk

Instagram: folkeskolendk

Twitter: @Folkeskolendk

 

Børn har ret til leg

Artiklen fortsætter under banneret

"Legen er central for børns udvikling og læring, men den er under pres. Hvordan slipper vi legen løs?", spørger Børnehaveklasselederforeningen, når de kalder til debat.

Foreningenhar inviteret børnehaveklassen fra Kongeskærskolen i Allinge til at indlede arrangementet med sang og leg. Og så er der ellers lagt op til debat mellem formand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg, formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen, generalsekretær i KFUM's idrætsforbund Richard Mathiesen, lektor på Syddansk Universitet Anja Hvidtfeldt Stanek og næstformand i Børne- og Undervisningsudvalget i KL, Jens Ive.

Målet er at finde frem til, hvordan legen er under pres, og hvem, der har ansvar for børns ret til fri leg.

"Folkeskoleloven fastslår, at legen har en egenværdi, men der lægges også stadig større vægt på den boglige og fagopdelte undervisning i skole og børnehave. Andre eksempler vidner på samme måde om, at legen er under pres. Vi inviterer til en debat om beskyttelse af børns leg som et led i den naturlige udvikling", lyder det fra Børnehaveklasseforeningen.

Børn har ret til leg. Torsdag d. 13. juni. Kl. 13.15 - 14.15. G20 Danmarks Lærerforening, Klippescenen

Første skoledag - fest eller fiasko?

Det stærke skyts er rullet frem, når Egmont Fonden lukker op for de første resultater fra Egmont Rapporten, som i år handler om skolestart. Fokus er især på de børn, hvor mødet med skolelivet fører til dårlig skoletrivsel. Generalsekretær i Red Barnet Johanne Schmidt-Nielsen, 
direktør i Zorning Huset Lisbeth Zornig Andersen og Nationalmuseets direktør Rane Willerslev kommenterer på børnenes oplevelser og anbefalinger og giver bud på, hvordan starten af skolelivet kan blive en fest fremfor en fiasko. 

Egmont Fonden Live: Første skoledag - fest eller fiasko? Fredag 14. juni 10.30 - 11.30. F11 Primetime ved Allinge Røgeri

Den gode skolestart

Hvad skal der til, for at børnehaveklasselederne kan være med til at skabe kvalitet i arbejdet med overgange for børnene? Det er et af de spørgsmål, som der gerne skulle komme svar på, når Danmarks Lærerforening inviterer til debat om den gode skolestart for alle børn. DLF har inviteret formand for Børne- og Kulturchefforeningen Anne Vang, Direktør i Egmont Fonden Henriette Christiansen, formand for undervisningsudvalget i DLF Jeanette Sjøberg og formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen til debat om den gode skolestart.

Den gode skolestart. Lørdag 15. juni kl. 10.30 -11.30 G20 Danmarks Lærerforening  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
496 andre er allerede tilmeldt