Få hjælp til at håndtere elevers mistrivsel
Branchearbejdsmiljørådet Undervisning & Forskning har udsendt en vejledning til lærere og andre, der ofte arbejder med elever i mistrivsel. Høje følelsesmæssige krav i arbejdet betyder nemlig risiko for selv at blive belastet. Vejledningen "Tæt på mistrivsel" indeholder eksempler, regelsæt og råd.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Hæftets to hovedbudskaber er: At mistrivsel hos elever kan udgøre en alvorlig følelsesmæssig belastning for den enkelte underviser og derfor også skal ses og behandles som et arbejdsmiljøspørgsmål. At håndteringen af problemet ikke er den enkelte undervisers individuelle ansvar, men noget, både teamet, ledelsen og arbejdsmiljøorganisationen kan og bør spille en aktiv rolle i.
Et eksempel er læreren, der får en ny elev, der nærmest splitter klassen. Hvad gør man som lærer i sådan en situation? Da hun endelig involverer skolelederen, viser det sig, at læreren faktisk allerede selv har symptomer på arbejdsrelateret stress, da hele forløbet har slidt på hende psykisk.
Psykologer og arbejdsmiljøkonsulenter - blandt andet fra DLF - står bag vejledningen.
Hent hæftet via link til højre for artiklen