Flere kommuner har meldt ud: Eleverne vender ikke tilbage 4. januar

De nye restriktioner, som trådte i kraft i sidste uge, indebærer fjernundervisning indtil 3. januar 2021. Men flere kommuner har allerede meldt ud, at det ikke er alle elever, som vender tilbage til skolen lige efter nytår.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge kom der igen nye restriktioner inden for skoleområdet, som følge af den stigende smitte med covid-19. 

De nye restriktioner indebærer, at grundskoler samt ungdoms- og voksenuddannelser ikke må modtage elever og kursister til undervisning med fysisk fremmøde. Derimod skal der gennemføres onlineundervisning i de sidste dage inden jul. 

Corona: Sidste dag med undervisning på skolerne fredag 

Forskudt opstart og fortsat onlineundervisning 

Flere kommuner har dog allerede meldt ud, at det ikke bliver alle elever, som vender tilbage til den fysiske undervisning lige efter nytår. 

På skolerne i Helsingør Kommune bliver der tale om en langsom opstartsfase i det nye år. De yngste elever kan vende tilbage til skolen og den fysiske undervisning allerede den 4. januar, mens de ældste elever kommer gradvist tilbage i løbet af ugen. 

Det skriver Helsingør Dagblad, som samtidig har lavet en liste over, hvornår de enkelte klasser på kommunens skoler kan vende tilbage, med mindre restriktionerne ændres yderligere. 

Det samme gør sig gældende i Billund Kommune, som har udsendt en pressemeddelse om en glidende genstart for kommunens skoleelever. 

Når hverdagen igen begynder den 4. januar, så vil det kun være 0.-4. klasserne, som skal troppe op til fysisk undervisning på skolerne. Derimod vender 5.-10. klasserne tilbage til en uge med onlineundervisning, inden de må møde op på skolerne den 11. januar. 

Stigende smittetal får kommuner til at rykke juleferien 

Den samme model skal skolerne følge i Kolding Kommune, som også tager konsekvenserne af den stigende smitte i store dele af landet. 

Kolding har nemlig besluttet, at alle elever i 5.-9. klasse skal vente med den fysiske skolestart og i stedet modtage onlineundervisning i den første uge. Ifølge kommunaldirektør Thomas Boe er beslutningen taget i et forsøg på, at eleverne og forældrene vil opdage eventuel smitte efter jul og nytår, inden alle elever igen vender tilbage til den fysiske undervisning. Det siger han til Jydskevestkysten.  

Danmarks Lærerforening  lægger vægt på, at skolerne kan vælge at åbne stille og roligt op i den første uge af året. 

"Det er blevet præciseret, at det er skolerne selv, der beslutter den genåbning, og jeg er glad for den fleksiblitet, der ligger i det, så vi kan åbne så sikkert som muligt igen", har Gordon Ørskov tidligere sagt til folkeskolen.dk

Powered by Labrador CMS