Corona: Sidste dag med undervisning på skolerne fredag

Blandt de yderligere coronarestriktioner, regeringen netop har offentliggjort, er at skolerne lukker porten helt ned, når skoledagen slutter fredag, og at skolerne selv kan lægge en gradvis genåbning til rette i begyndelsen af januar.

Publiceret Senest opdateret

Fjernundervisning

Sundhedsministeriet oplyser følgende om skoleområdet:

 Elever i grundskolen sendes som udgangspunkt hjem, og derovergås til fjernundervisning.

 Elever i 0.-4. kl. og sårbare børn og unge undtages.

 Elever og kursister på ungdoms- og voksenuddannelser sendeshjem, og der overgås til fjernundervisning.

 Sårbare elever og kursister og uddannelser med særligsamfundsmæssig betydning, herunder certifikatkurser, undtages.

 Elever på efterskoler, frie fagskoler og kostafdelinger påfri- og privatskoler samt elever og kursister på kostafdelinger ogskolehjem på ungdoms- og voksenuddannelser undtages.

 Prøver og eksaminer kan gennemføres.

 Folkehøjskoler, frie fagskoler og efterskoler i hele landetkan ikke opstarte nye korte kurser over julen.

 Det anbefales, at dagtilbud, skoler oguddannelsesinstitutioner ikke deltager i julegudstjenester

* Frem til 10. januar 2021 vil der være en glidende overgangfor de elever og kursister, der har været sendt hjem

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

838 skoleansatte testet positive på en uge 

De nyeste opgørelser fra Statens Serum Institut viser, at 838 ansatte i grundskolen blev testet positive for coronavirus i sidste uge - dobbelt så mange som ugen før.

Fra i eftermiddag blev eleverne fra 5. klasse og opefter sendt hjem til fjernundervisning i de resterende 29 kommuner, og nu er det så besluttet, at også 0.-4. klasse over hele landet skal hjem, når skoledagen slutter fredag, hvor mange skoler i forvejen havde planlagt sidste skoledag. Det glæder formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen, der også lægger vægt på, at skolerne ikke behøver åbne mandag den 4, januar, men kan åbne stille og roligt i løbet af ugen frem til 11. januar.

"Det er blevet præciseret, at det er skolerne selv, der beslutter den genåbning, og jeg er glad for den fleksiblitet, der ligger i det, så vi kan åbne så sikkert som muligt igen", sige Gordon Ørskov.

Lærere ikke hjemsendt

Tilføjet 17/12 kl. 10.49: Undervisningsministeriet har torsdag morgen opdateret sine spørgsmål/svar om coronasituationen. Her står bl.a., at sårbare elever fortsat skal undervises på skolen, og at det fortsat er skoleledelsen, der afgør, om lærerne skal være på skolen, når de fjernunderviser. Eventuelle planlagte prøver skal også gennemføres. 

Hjortdal med opfordring: Begynd først at sende elever tilbage fra 11. januar 

 

Læs mere

uvm.dk: Spørgsmål/svar om skærpede restriktioner igrundskolen

uvm.dk: Nye COVID-19-tiltag påundervisningsområdet over jul