Lærerparret Stine og Jakob Møller har valgt folkeskolen fra: »Det var en stor mundfuld, at vi begge skulle søge nyt arbejde på samme tid«.
Lærerparret Stine og Jakob Møller har valgt folkeskolen fra: »Det var en stor mundfuld, at vi begge skulle søge nyt arbejde på samme tid«.

Langt flere lærere forlader folkeskolen

Knap 900 lærere valgte i 2012 at forlade skolen, men allerede i de første ti måneder af 2015 havde 1.600 lærere gjort det samme efter arbejdstidslov, reform og besparelser. Især de unge forlader faget.

Publiceret

Så forsigtigt er talleneberegnet

Knap 900 medlemmer af Danmarks Lærerforening valgte i 2012 atforlade folkeskoleområdet, mens det drejer sig om over 1.600 per 1.november 2015. Tallene er trukket på udmeldelser af foreningen,hvor man med sikkerhed ved, at skiftet skyldes ansættelse uden forfolkeskoleområdet. Det betyder, at skift til for eksempelUngdommens Uddannelsesvejledning eller et andet DLF-område ikke ertalt med. Derfor er dette tal med sikkerhed væsentligt større.

Tallene omfatter hverken nyuddannede, som aldrig får job ifolkeskolen, pensionister eller lærere, der er blevet ledige.

Udtrækket er foretaget 1. januar hvert år fra 2010 til 2015 plus1. november 2015.

(Præcisering: Tallene dækker alle aktive medlemmer af DLF,dvs også en mindre gruppe medlemmer, som ikke er ansat ifolkeskolen)

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På samme måde oplever han, at den virkelighed, nogle af de yngre lærere oplever, ikke lever op til deres forventninger.

»Når man tager en videregående uddannelse, er autonomi og større frihedsgrad en del af forventningerne til arbejdsgivere og arbejdsforhold. Det betyder meget for lærere at være selvtilrettelæggende, så mere detailregulering kan påvirke«, siger Henrik Lambrecht Lund.

Powered by Labrador CMS