Grænsen er trukket særligt skarpt op i to nordsjællandske nabokommuner, Lyngby-Taarbæk og  Rudersdal. Betina Sirin (til højre) har et undervisningsloft på 26 lektioner om ugen i Lyngby-Taarbæk. For Anne Rosenskjold på Rudersdal-siden er der ikke noget undervisningsloft. Skolelederne afgør, hvor mange lektioner lærerne skal undervise.
Grænsen er trukket særligt skarpt op i to nordsjællandske nabokommuner, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal. Betina Sirin (til højre) har et undervisningsloft på 26 lektioner om ugen i Lyngby-Taarbæk. For Anne Rosenskjold på Rudersdal-siden er der ikke noget undervisningsloft. Skolelederne afgør, hvor mange lektioner lærerne skal undervise.

Græsset er grønnest i Lyngby-Taarbæk

I Lyngby-Taarbæk har lærerne sikret sig en fleksibel ramme for deres arbejdstid. I nabokommunen Rudersdal må lærerne derimod arbejde lige efter KL’s bog.

Publiceret

Fuld tilstedeværelse

Rudersdal: Politikerne har ikke ønsket at indgå nogen lokalaftale, ramme endsige gensidigt forståelsespapir. Det betyder, atlærerne får fuld tilstedeværelse i 40 timer ugentligt i 42 uger omåret. Alt arbejdsrelateret kommer til at foregå på skolen inklusiveforberedelse af undervisningen.

Fleksibel arbejdstid

Lyngby: Der er indgået en aftale for 
arbejdstiden med lærerne.Rammen for lærerne i Lyngby-Taarbæk er:

• Maksimalt 26 undervisningslektioner om ugen.

• Ledelsen kan højst kræve, at lærerne er til stede på skolernei 32 klokketimer om ugen i 41 uger om året.

• Det giver lærerne mulighed for selv at råde over niarbejdstimer om ugen, som blandt andet kan bruges på forberedelseaf undervisningen i hjemmet.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I bunden af Geels Bakke, ved selve kommunegrænsen mellem Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner, mødes Anne Rosenskjold, der er lærer på Trørødskolen i Rudersdal, på en flot forårsdag med sin lærerkollega, Betina Sirin, fra Trongårdsskolen i Lyngby-Taarbæk. Til en snak om de radikale forskelle, der vil være på de to læreres kommende arbejdsdag, når ændringerne træder i kraft fra august.

Powered by Labrador CMS