Da det før den sidste prøve ved 2018-eksamen stod klart, at Søndervangskolen for første gang i syv år ikke ville stige i karaktergennemsnit, blev lærerne indkaldt til 'individuel opfølgning på opnået resultater'.
Da det før den sidste prøve ved 2018-eksamen stod klart, at Søndervangskolen for første gang i syv år ikke ville stige i karaktergennemsnit, blev lærerne indkaldt til "individuel opfølgning på opnået resultater".

Sådan skrev Søndervangskolens ledelse til lærerne efter en eksamen uden karakterstigning

I 2018 opnåede Søndervangskolen for første gang i syv år ikke et højere karaktergennemsnit end året før. Det fik ledelsen til at skrive en mail til alle udskolingslærere om, at resultatet skulle føre til 'individuel selvransagelse' blandt lærerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den uvildige undersøgelse af de mange beskyldninger om snyd og fifleri på Søndervangskolen igennem årene er i gang.

Medarbejderne har medvirket til fifleriet, og forklaringen er ifølge nuværende og tidligere ansatte, at ledelsen har styret med repressalier, manipulation, belønning og et generelt massivt fokus på elevernes karakterer.

Folkeskolen er i besiddelse af en mail fra ledelsen, som er med til at tegne et billede af noget af det pres, lærerne fortæller, at de har været underlagt.

Mailen er sendt til udskolingslærerne i eksamensperioden tilbage i 2018 - samme år, som forvaltningen første gang havde annonceret et skærpet tilsyn med skolens prøver. Et tilsyn, som forvaltningen overfor Styrelsen for Kvalitet og Undervisning (Stuk) for nylig erkendte aldrig fandt sted.

Og samme år, som skolen i øvrigt modtog en millionpræmie for elevernes karakterer i dansk og matematik i forbindelse med skolens deltagelse i daværende statsminister Lars Løkke Rasmussens præmiepulje.

Status før sidste prøve

I 2018 havde skolen en enkelt afgangsklasse, og da mailen blev sendt til lærerne, manglede klassen én prøve.

Derfor havde skolens ledelse på det tidspunkt en fornemmelse af, hvad klassens karaktergennemsnit nogenlunde ville ende på. Et karakterresultat, som ledelsen bestemt ikke fandt tilfredsstillende - blev lærerne informeret om i klare vendinger.

"Selv med et gennemsnit på torsdagens + fredagens kommende eksamen på måske 7.0, da vil vi kun lande på et resultat lige på den anden side af 6.0. Det ser således ud til, at vi kommer til at bryde de sidste 7 års kontinuerlige opdrift ift. karaktergennemsnittet for vores skolevirksomhed - og i stedet går tilbage!", lød det indledende fra skolens viceleder i mailen.

Aarhus Kommune erkender manglende tilsyn med prøverne i 2018 - er klar til at betale præmiesum tilbage

"Dybt beklageligt og direkte mere end ærgerligt"

I mailen oplyser han, at målet var at nå højere end 2017- karaktergennemsnittet på 6,5. At det ikke så ud til at ville lykkes, kaldte vicelederen "direkte mere end ærgerligt":

"Det er dybt beklageligt og direkte mere end ærgerligt, at vi ikke synes at kunne foretage løftet. Det må kalde til individuel selvransagelse og yderligere tiltag ift. justering af vores arbejdsstruktur og yderligere tiltag", skrev vicelederen.

I mailen fremgår det også, at "i lyset af resultaterne" indkaldes de eksamensafholdende lærere til "individuel opfølgning på opnået resultater".

Kalder skolens arbejde "i en liga for selv"

Der er dog også ros i mailen, fordi resultaterne ved prøverne i dansk og matematik var gode nok til, at skolen ville få udbetalt 1,3 millioner kroner fra præmiepuljen.

"Dette er ekstremt godt klaret!! Det er samtidig noget, som viser, at meget af det, vi gør, virker, og er det rigtige - og er med til at placere det arbejde, vi gør, som i en liga for sig selv", lød det i mailen.

Udskolingslærerne blev videre informeret i mailen om, at faldet i karaktergennemsnittet skyldes "et 'drop-out' af enkelte fag/eksamener". Og at dette såkaldte 'drop-out' har stor betydning for skolens samlede resultat:

"Og vi 'lever' mestendels af dette samlede karakterniveau, til vi får vores elever til at være på et gennemsnitligt niveau", fremgår det videre af mailen med henvisning til ledelsens ambition om, at skolens karaktergennemsnit på sigt skal ligge på samme niveau som landsgennemsnittet.

Powered by Labrador CMS