Regeringen: Gruppeprøve i matematik og naturfag i folkeskolen

I slutningen af 1990'erne og begyndelsen af det nye årtusind gik 9.-klasse-eleverne til mundtlig afgangsprøve i matematik i grupper. Nu lover regeringen at genindføre den efterspurgte gruppeprøve både i matematik og naturfag. Gruppeeksamen genindføres i hele uddannelsessystemet.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De tidligere regler for gruppeprøver vil blive genindført på relevante områder med virkning fra begyndelsen af skoleåret 2012-13, lover Ministeriet for Børn og Undervisning.

"Det er vigtigt, at gruppeprøver igen kan bruges som en blandt mange prøve- og eksamensformer. Prøve- og eksamensformerne skal afspejle virkelighedens arbejdsmetoder", siger undervisningsminister Christine Antorini.

Hun vil nu drøfte med blandt andre elever og censorer, hvordan reglerne for gruppeprøver indrettes bedst muligt. For alle prøver gælder det, at bedømmelsen skal være individuel.