Pisa Etnisk: Aarhus-rådmand svarer igen

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen vil ikke "finde sig i", at 38 procent af de tosprogede ikke læser godt nok. Nu svarer børn- og ungerådmand Jacob Bundsgaard Johansen igen. Han vil ikke finde sig i, at kommunernes lærere og pædagoger får skylden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er så meget, man ikke vil finde sig i. Jeg vil for eksempel ikke finde mig i, at ministeren giver lærerne og pædagogerne i Aarhus eller andre kommuner skylden for de problemer, som han og resten af regeringen ikke har formået at løse. Problemerne bunder ikke i en mangelfuld indsats på skolerne. Problemerne bunder i en mangelfuld og ukoordineret bolig-, social-, integrations- og undervisningspolitik fra regeringens side. Jeg synes, ministeren skulle begynde der i stedet for at sende ansvaret videre", siger Jacob Bundsgaard Johansen som reaktion på ministerens tilbud om et partnerskab med de kommuner, som har ghettoskoler om at løfte skolernes faglige niveau.

"I Aarhus er pædagogik, integration og det at se børns liv i sammenhæng for længst tænkt sammen. Skal unge gøres parat til en ungdomsuddannelse, skal vi sætte ind på alle alderstrin. Vi skal sikre sammenhæng mellem vuggestuer og børnehaver, børnehaver og skoler, skoler og fritidsliv og alt det, der ligger imellem. Det er vi godt i gang med herude i den virkelighed, som ministeren er velkommen til at lade sig inspirere af", siger Jacob Bundsgaard Johansen.

Læs mere

Blandt andet i dette indslag fra TV2 Østjylland omTovshøjskolen med landets laveste karaktegennemsnit siger TroelsLund Poulsen, at han ikke vil finde sig i de dårligeskoleresultater for tosprogede elever

Pisa Etnisk 2009