Sådan så det ud, da tidligere formand for Danske Skoleelever Jakob Bonde Nielsen sidste år stod klar til at overrække pokalen til sidste års vindere.
Sådan så det ud, da tidligere formand for Danske Skoleelever Jakob Bonde Nielsen sidste år stod klar til at overrække pokalen til sidste års vindere.

I dag afholdes det måske sidste Danmarksmesterskab i skolens fag

415 elever fra omkring 90 skoler dyster i dag om at kunne kalde sig Danmarksmester i et af skolens fag. De kan samtidig ende med at blive danmarkshistoriens sidste. Bevillingen til mesterskabet udløber nemlig i år.

Publiceret

Om DM i fagene

Eleverne har kvalificeret sig tildagens finaler via regionale mesterskaber, der afholdes online.Oprindeligt var mesterskaberne kun for 8. og 9. klasse. Men detblev andet år udvidet til også at inkludere elever fra 7.klassetrin.

Medlemmer af konsortiet

Aalborg Kommune, Alinea, DanskIndustri, Dansk Erhverv, Danske Skoleelever, Danmarks PrivateSkoler, Det Danske Spejderkorps, Danmarks Matematiklærerforening,LO, Københavns Professionshøjskole, Randers Kommune,Undervisningsministeriet, VIA University College og KL. Allemedlemmer af konsortiet bidrager med 100.000 kroner.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Landet over har elever fra 7.-9. klasse kvalificeret sig til dagens afgørende finaler, hvor der vil blive dystet i dansk, matematik, biologi, historie eller engelsk. 

Mesterskabet afholdes i dag i DOKK1 i Aarhus, og det markerer tredje år i streg, hvor elever fra grundskolen konkurrerer om at kunne kalde sig Danmarks bedste til et af de fem fag. 

Ifølge DM i fagene forventes 415 elever fra omkring 90 skoler at deltage i dagens konkurrencer. De har kvalificeret sig blandt næsten 10.000 elever, der har deltaget i regionale mesterskaber. 

Danmarks Evalueringsinstitut (Eva) laver en ekstern evaluering af mesterskabet, og derudover udarbejder Danske Skoleelever en statusrapport over deres og konsortiets oplevelse af mesterskaberne. 

Evaluering: Stor succes

Der foreligger allerede en statusrapport fra Danske Skolelever, som baserer sig på mesterskabernes første to år. Og her er erfaringerne fra konsortiet positive:

"Overordnet set anser konsortiet afviklingen af år to som en stor succes", lyder det i rapporten.

Det overordnede formål med DM i Fagene er at "udfolde folkeskolens fag med afsæt i Fælles mål, demonstrere varierede læringsformer og giver eleverne mulighed for at vise deres talenter i fagene og konkurrere på forskellige faglige niveauer".

Læs mere

Læs statusrapporten efter sidste års DM ifagene

Powered by Labrador CMS