It
20   48

KL indskærper: Der skal være et alternativ til NemID

KL og Kombit indskærpede i fredags over for kommunerne, at lærere og andre ansatte skal have mulighed for at logge på kommunikationsplatformen Aula på en anden måde end med deres private NemID.

I sidste uge skrev formand for Danmarks Lærerforenings Anders Bondo Christensen til KL. Han bad om, at det blev præciseret over for kommunerne, at det skal være frivilligt for lærerne, om de vil bruge deres private NemID til at logge på Aula.

Og fredag svarede direktør for digitaliseringsområdet i KL Christian Harsløf og markedsdirektør i Kombit Poul Ditlev Christiansen i et brev stilet til Anders Bondo Christensen: "at brug af privat NemID i arbejdsmæssig sammenhæng kun kan ske efter gensidig forståelse".

Kommunerne skal oplyse medarbejderne om alternative løsninger

"KL og Kombit har rettet henvendelse til kommunerne om dette og pointeret, at der skal være et alternativ til login med privat NemID", står der i brevet, som KL også har ladet Folkeskolen se.

Artiklen fortsætter under banneret

De to direktører henviser ligesom Danmarks Lærerforening til Datatilsynets afgørelse fra 2012, hvor der står, at arbejdsmæssig brug af privat NemID skal være frivilligt for medarbejderne. De understreger, at det er vigtigt, at kommunerne fortæller medarbejderne, at der er andre loginmuligheder end NemID.   

"Kommuner der giver mulighed for, at medarbejdere kan anvende privat NemID i forbindelse med deres arbejde, skal derfor stille en alternativ to-faktorloginløsning til rådighed. Mange kommuner har anskaffet egne to-faktor-loginløsninger, som medarbejderne kan anvende som login til Aula. Det er vigtigt, at det bliver kommunikeret til medarbejderne, hvis de skal anvende disse andre loginmuligheder. Har man ikke indkøbt en egen løsning, er en anden mulighed, at Borgerservice udsteder medarbejdercertifikater til medarbejderne som alternativ til den private NemID", står der i brevet.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt