It
6   57

DLF til KL: Find en løsning på NemID-problemet

Flere lærere har henvendt sig til DLF, fordi de skal bruge privat NemID for at logge på Aula, selvom det ikke er lovligt at pålægge medarbejderne at bruge NemID. Nu har DLF skrevet til KL for at få KL til at indskærpe, at det er frivilligt at bruge NemID.

Pernille List Kristensen er lærer i udskolingen på Højmarkskolen i Holsted i Vejen Kommune. Hun er også kredsstyrelsesmedlem og kandidat til hovedbestyrelsen i DLF. Hun er en af de lærere, som ikke vil bruge sit NemID på arbejdet.

"Jeg kan se, at man skal logge ind med NemId. Det synes jeg ikke er særlig smart. NemId er en personlig ting. Jeg vil ikke bruge NemId på mit arbejde", sagde hun til folkeskolen.dk dagen inden efterårsferien.

Datatilsynet: Brug af NemID skal være frivillig

Hun er ikke den eneste lærer, som ikke vil bruge sit NemID på arbejdet. Mange lærere og lærerkredse har henvendt sig til Danmarks Lærerforening med problematikken. Det fik tirsdag DLF-formand Anders Bondo Christensen til at sende et brev til KL og Kombit, som er firmaet bag Aula. I brevet fortæller Anders Bondo Christensen, at DLF rådgiver medlemmerne i henhold til Datatilsynets udtalelse til KL fra 2012, og hvor der står, at brug af NemID skal være frivilligt for medarbejderne.  

Artiklen fortsætter under banneret

"Alligevel kan vi se, at der er lærere, som bliver pålagt at bruge deres private NemID. Danmarks Lærerforening mener derfor, at der er behov for, at det snarest bliver præciseret overfor kommuner og skoleledere, at kommunerne skal stille en to-faktor-løsning til rådighed, hvor brug af privat NemID er frivilligt for den enkelte medarbejder", skriver Anders Bondo Christensen i brevet.

Henvend dig til tillidsrepræsentanten 

Formand for Arbejdsmiljø - og Organisationsudvalget i Danmarks Lærerforening Thomas Andreasen er meget forundret over, at der er så mange lærere som bliver bedt om eller presset til at bruge deres private NemID.

"Kommunerne kan give lov til, at de ansatte skal bruge det. Men kommunerne skal også stille en anden mulighed til rådighed. De har haft lang tid til at få det her i orden, så derfor er jeg meget overrasket og ærgerlig over, at der er så mange steder, hvor det ikke er i orden", siger Thomas Andreasen.

Han opfordrer lærere, som bliver bedt om at bruge privat NemID mod deres vilje til at kontakte tillidsrepræsentanten.

"Det her skal bringes i orden. Når man kontakter tillidsmanden, får vi en mulighed for at samle op på, hvor stort problemet er. Vi har rettet henvendelse til KL, men det er helt klart noget, vi fortsat skal holde øje med", siger Thomas Andreasen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.011 andre er allerede tilmeldt