Efteruddannelse
2   20

Stadig 12½ procent af timerne, hvor læreren ikke er faguddannet

Egentlig skulle delmålet om, at 90 procent af alle timer i folkeskolen blev varetaget af en lærer med kompetence i faget, været nået i 2019. Men regeringen og KL har udskudt ambitionen i to år, og nu viser tallene en kompetencedækning på 87,6 procent.

Da politikerne forhandlede folkeskolereformen i 2013, lød ambitionen på 'fuld' kompentecedækning i 2020. Siden er ambitionerne skruet ned i flere omgange. 'Fuld' blev hurtigt til 95 procent, og senest er det mål rykket helt til 2025, og delmålet om 90 procents kompetencedækning flyttet til 2021.

KL og regeringen har besluttet, at den efteruddannelsesmilliard, der i 2013 blev afsat blandt andet til at opgradere lærere, der underviser i fag, de ikke har linjefagskompetence i, godt kan strækkes yderligere ud til 2025.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er sket med den begrundelse, at jo flere lærere, der er afsted på efteruddannelse, desto flere aflyste eller vikardækkede timer til skade for elevernes læring.

Undervisningsministeriet har netop opdateret databasen over kompetencedækningen fordelt på fag og kommuner.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ