DLF-kongres '19
0   8

DLF forventer røde tal næste år på grund af faldende medlemstal

Danmarks Lærerforening forventer for første gang i lang tid røde tal for driftsresultatet til næste år, fordi der bliver færre folkeskolelærere og dermed færre medlemer. Anders Bondo bebuder en stor økonomisk gennemgang.

Siden 2013 har Lærerforeningen forøget sin egenkapital med 82 millioner kroner. Men fra næste år ser det ud til, at den positive udvikling vender.

Et faldende medlemstal vil ifølge foreningens forventninger betyde et minus på 3,3 millioner kroner på driften. Det fortalte formand Anders Bondo Christensen i går på sidstedagen af foreningens kongres.

Artiklen fortsætter under banneret

Her fortalte han også, at DLF's økonomiske fremskrivning forudser, at driftsunderskuddet vil stige til 24,8 millioner i 2024, hvor man forventer  2.300 færre medlemmer end i dag. Det vil betyde et fald i foreningens egenkapital fra 243 millioner kroner til 173 millioner.

De færre medlemmer skyldes ifølge foreningen kommunale besparelser, at flere lærere er gået på pension og en stigning i antallet af lærere, der skifter til et job på en fri grundskole.

Bondo: Minus er ingen katastrofe

Anders Bondo understregede, at forudsigelserne kun bliver en realitet, hvis ikke foreningen lykkes med at finde nye indtægtskilder eller steder at spare.

"Det er ikke, fordi 173 millioner er nogen katastrofe", sagde han fra talerstolen. "Men udviklingen er ikke holdbar, fordi hvis vi kigger endnu længere frem, så fortsætter det bare".

Formanden fortalte, at foreningen vil igangsætte en økonomisk gennemgang af organisationen til næste år.

"Vi skal have en økonomisk gennemgang af hele hovedforeningen. Det skal vi have afsluttet i løbet af 2020 med henblik på at forbedre hovedkassens økonomi. Denne her gang er de lavthængende frugter plukket. Derfor kræver det noget mere at finde nye håndtag at dreje på. Men jeg garanterer for, at vi vil være opmærksom på alle udgiftsområder for at se, om der er noget, der kan håndteres smartere", sagde han og fortalte, at foreningen også vil kigge på muligheder for at forbedre sine indtægtskilder.

Kontingentet holdes fortsat i ro

I 12 år har foreningen ikke ændret ved, hvor meget medlemmerne betaler for at være medlem af hovedforeningen, og sådan fortsætter det også næste år, blev det besluttet på kongressen.

Men sådan bliver det ikke nødvendigvis ved, fortalte Bondo.

"Man kunne kigge på kontingentet. Vi har holdt det i ro i 12 år, og nu går vi ind i det 13. år", sagde Anders Bondo og tilføjede, at DLF ligger relativt højt kontingentmæssigt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ