»Det er ikke lige så selvfølgeligt som tidligere. Rekrutteringsprocenten er faldet en smule«, siger formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget i DLF Thomas Andreasen. 


DLF: Det er blevet lidt sværere at rekruttere medlemmer

Selv om DLF bliver kaldt en succeshistorie, når det gælder evnen til at rekruttere medlemmer, så oplever lærernes fagforening også nedgang i medlemstallet. Det er blevet en anelse sværere at rekruttere medlemmer, fortæller formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget i DLF Thomas Andreasen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Det er ikke lige så selvfølgeligt som tidligere. Rekrutteringsprocenten er faldet en smule. Vi oplever, at det er blevet lidt sværere, men det er ikke et voldsomt problem«.

Efter lockouten har DLF arbejdet på at styrke fællesskabet blandt lærerne. Blandt andet ved at introducere begrebet den involverende fagforening, hvor man lokalt har sat fokus på udfordringer og via tillidsrepræsentanten løftet dem op til ledelsen.

Lærere: »Det får vi ud af ­at være medlem af DLF«

»Vi vil styrke både det store fællesskab og i høj grad det fællesskab, der er på arbejdspladsen. Tiden er blevet knap, så de pauser, hvor fællesskabet naturligt opstod, er blevet færre. Vi kan se, at det lokale fællesskab kan give helt konkrete forbedringer på arbejdspladsen«.

Før meldte langt de fleste lærere sig ind i DLF, allerede mens de studerede, men nye strukturer på læreruddannelserne gør rekrutteringen sværere. Derfor er DLF sammen med Lærerstuderendes Landskreds (LL) i gang med at ansætte en rekrutteringskonsulent, som skal gøre en indsats på læreruddan-nelserne.

»Læreruddannelserne er blevet relativt store og er placeret sammen med mange andre uddannelser. Derfor gør vi det, som mange andre organisationer har gjort for lang tid siden. Og vi går sammen med LL om indsatsen«, siger Thomas Andreasen.

Forsker: DLF skal ruste sig til fremtidens medlemmer