Debat
4   182

Den der tier, samtykker, Claus Holm

DPU’s leder, Claus Holm, var kun tre dage om at nedlægge Alexander von Oettingens nye professorat i pædagogik. En stilling Holm selv netop havde meddelt, at von Oettingen havde fået.

Det begyndte ellers så godt, champagnen var drukket i Sønderjylland, og von Oettingen havde været til møde med institutbestyrer Holm i København om de praktiske forhold.

Hvorefter Holm så løb fra det hele dagen efter.

Artiklen fortsætter under banneret

At forkøbet juridisk og moralsk er såre betænkeligt, er klart. Men det er også - skal vi sige - politisk interessant:

DPU havde slået et professorat i pædagogik op. Proceduren med videnskabelig vurdering af ansøgerne var gennemført af professor Stefan Hopmann fra Institut für Bildungswissenschaft ved Universität Wien, professor Karen Borgnakke fra Københavns Universitet og professor Per Fibæk Laursen fra Aarhus Universitet. Og DPU’s ansættelsesudvalg havde enstemmigt besluttet, at dr.pæd. Alexander von Oettingen skulle have stillingen.

Så langt, så godt. Alt var foregået helt efter bogen, institutlederen skulle blot give von Oettingen beskeden. Og det gjorde han selvfølgelig.

Men så er det, at kæden hopper af. For tre dage efter trækker Claus Holm ansættelsen tilbage. DPU ville alligevel ikke oprette professoratet i pædagogik, hed (bort)forklaringen gudhjælpemig!

Hvorefter ledelsen skyndte sig at oprette en masse MSO-professorater!

Jeg skrev om det på folkeskolen.dk den 16.maj. og jeg påstod, at det ser ud som om von Oettingen blev kasseret, fordi hans faglighed og gode kontakt til folkeskolen ikke passer med DPU-ledelsens læringsmålfiksering og konkurrencestatsbegejstring.

www.folkeskolen.dk/659804/replik-fra-claus-holm-dpu-har-styrket-forskningen-i-skolefagene

Claus Holm har ikke svaret på denne påstand, selv om han har haft - ikke tre dage, men - tre måneder til det!

Den 23.juni bragte lektor Thomas Aastrup Rømer en grundig og veldokumenteret gennemgang af forløbet, som han ser det. Rømer var selv ansøger til stillingen, og hans beretning passer desværre alt for godt til mine oplysninger og tolkninger.

www.thomasaastruproemer.dk/dpu-nedlaegger-alexander-von-oettingens-professorat-i-paedagogik.html

Heller ikke det har Claus Holm mig bekendt svaret på.

Fordi han ikke kan?  Eller måske han håber på, at fortidens magtfordrejning kan glemmes, hvis bare man holder kæft?

Men den der tier samtykker, siger et gammelt ord!

Engang havde lærerne et universitet. Det er ikke Claus Holms ansvar, at Danmarks Lærerhøjskole blev nedlagt. Det var et politisk mord.

Som rektor på DPU gjorde Lars Henrik Schmidt, hvad han kunne for at klemme livet ud af de pædagogisk-faglige miljøer omkring folkeskolens fag.

Heller ikke det er Holms ansvar

Men Claus Holm og den øvrige ledelse på Aarhus Universitet har ansvaret for forsøgene på pædagogisk-politisk ensretning af DPU.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ