Sundhed
0   147

Halvt så mange skoler har søgt om tilskud til skolefrugt

Interessen for tilskud til skolefrugt har været stor. Sidste år søgte 500 skoler om tilskud. Men i år har kun 215 søgt. Årsagen kan være, at ansøgningsfristen lå før sommerferien, og Skolefrugt er derfor åbne over for skoler, der vil tilmelde sig nu.

"Vi har lavet systemet om, så skolerne skulle søge tidligere for at de kan tilbyde børnene frisk frugt allerede en uge efter skolestart. Tidligere har mange først fået frugt i oktober eller december. Men måske er der en del skoler, der ikke har været opmærksomme på muligheden før sommerferien", forklarer fungerende kontorchef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og fiskeri Henrik Jacobsgaard.

Muligvis er antallet af skoler, der har søgt højere, da de 219 ansøgere også dækker leverandører, som leverer til flere skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

Det kan måske nås endnu

EU-skolefrugtordningen betyder, at skoler kan søge om at få dækket op til halvdelen af udgifterne til frugt, der uddeles til elever på 0.-10. klassetrin, dog højst 1,25 kr. pr. elev pr. undervisningsdag. Den samlede tilskudspulje udgør cirka 14 millioner kroner.

Henrik Jacobsgaard siger til folkeskolen.dk, at hvis der er skoler, som ikke har været opmærksomme på ansøgningsfristen og ønsker at deltage i ordningen, kan de kontakte skolefrugt.dk og så vil kontoret forsøge at hjælpe, så længe der findes puljemidler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt