I 2006 var lærerne i Ballerup også på mødeplan, hvor alle opgaver blev fastlagt af skolelederne. Lærerkredsene i nabokommunerne adopterede hver en skole og kom med trøst og solidaritetsgaver som her, hvor Herlev Lærerforening uddeler vin

Lærerne i Ballerup skal på mødeplan igen

Lærerforeningen og kommunen i Ballerup kan ikke blive enige om en arbejdstidsaftale. Det betyder, at lærerne fra 1. august skal arbejde efter mødeplan. "Det er en rigtig dårlig ide. Mange lærere er i forvejen stressede", siger lærerformanden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for Ballerup Lærerforening Niels Kjeldsen vurderer, at det vil betyde et stærkt øget arbejdspres for lærerne.

"Det ville klar være at foretrække, hvis vi kunne sætte os sammen og lave en lokal løsning. Jeg kan se, at kommunens beslutninger er taget i tæt samarbejde med KL. Jeg tror det ville være bedre for alle parter, hvis vi kunne finde en løsning, der passer her. Lærerne er meget pressede i forvejen, og det her vil betyde endnu flere arbejdsopgaver".

Ballerup-lærerne har oplevet mødeplaner før

Ballerup Lærerforening og Ballerup Kommune har ikke kunnet blive enige om en lokal aftale under arbejdstidsaftalen fra 2008.

Indtil nu har lærerne fungeret på en særlig KTO-aftale. Men da Ballerup Kommune skal spare på skoleområdet, er den nuværende aftale ifølge kommunen for dyr at fortsætte.

Kommunen har derfor besluttet at gå over til den gamle 2005-arbejdstidsaftale, hvilket reelt betyder, at lærerne skal til at arbejde efter mødeplaner, hvor alle opgaver skal planlægges og registreres af skolelederen. Ifølge Niels Kjeldsen er Lærerforeningen ikke blevet hørt, inden den beslutning blev taget.

Ballerup-lærerne var også på mødeplan i et halvt år i 2006, fordi lærerforeningen og kommunen ikke kunne blive enige. Der var stor utilfredshed blandt lærerne, som meldte om meget uhensigtsmæssige og presse arbejdsforhold. Det lykkedes dengang at finde en lokal løsning, som har fungeret indtil nu.

Lærerne i Vordingborg har været på mødeplan gennem dette år, ind til der blev indgået en aftale i marts.

Læs mere

Debatindlæg om mødeplaner fra FrederiksbergLærerforening