OK18
0   9

Speciallærere udtaget til strejke: Vi undrer os over, at vi skal stå alene

Det kommer ikke bag på lærerne på den regionale Geelsgårdskolen i Virum, at de er udtaget til at skulle strejke, hvis overenskomstforhandlingerne ender i en konflikt. Men de undrer sig over, at skolens andre faggrupper ikke også skal nedlægge arbejdet.

Lærerne på Geelsgårdskolen i Virum er som den eneste regionale arbejdsplads udtaget af DLF til at skulle strejke. Fire tjenestemænd vil ikke være omfattet, men de 47 andre lærere er parate, fortæller Helle Hjorth, der er tillidsrepræsentant for skolens lærere.

Artiklen fortsætter under banneret

"Som alle andre lærere følte vi os trådt på i 2013. Som specialskole blev vi ganske vist friholdt fra lockouten, men vi er ikke blevet kompenseret for flere undervisningstimer, og de har taget aldersreduktionen fra os. Vi føler os snydt, og nu vil vi have en overenskomst som alle andre faggrupper", siger hun.

Lige nu er lærerene bekymrede for, hvordan en strejke vil foregå, og hvad den vil betyde for deres personlige økonomi. Men Helle Hjorth er sikker på, at hendes kolleger vil sagen i et større perspektiv.

"Vi vil helst have en løsning, så vi kan passe vores arbejde, men folk vil gerne markere, at nu vil vi behandles ordentligt", siger hun.

En strejke ville batte mere med de andre faggrupper involveret

Det kommer ikke bag på Helle Hjorth, at DLF har udtaget Geelsgårdskolen, der underviser 126 elever med svære fysiske, psykiske og sansemæssige funktionsnedsættelser, til at skulle strejke.

"Jeg havde tænkt tanken på forhånd, for en strejke vil ramme hårdere i et specialtilbud end på en almindelig folkeskole, for vores elever har brug for en velkendt skoledag med en fast struktur. Men det overrasker mig, at vores pædagoger, medhjælpere og terapeuter ikke også er udtaget til at skulle strejke, for det ville batte betydeligt mere, hvis forældrene ville være nødt til at holde deres børn hjemme", siger tillidsrepræsentanten.

Det kan være svært for forældrene at få passet deres funktionsnedsatte børn.

"De er svære at passe, så den opgave kan ikke løses af alle og enhver, og man kan ikke passe flere af dem sammen. Vi har to afdelinger med en til en-tilbud, fordi børnene både er udfordret fysisk og af at være sammen med nye mennesker. De er afhængige af en fast struktur", siger Helle Hjorth.

En lockout giver en anden situation

Som det ser ud lige nu, vil der være personale til at passe børnene med ferielignende aktiviteter. Men det kan ændre sig, hvis KL beslutter sig for at lockoute offentligt ansatte.

"Både KL og Danske Regioner holder møde i dag, og regionerne lægger sig altid op ad KL, så jeg føler mig sikker på, at hvis KL vælger at lockoute, gør regionerne det også. Derfor venter vi på deres udspil i dag, før vi begynder at forberede os på, hvordan vi vil gå til en strejke. Hvis det ender med en lockout, står vi i en anden situation, for så rammer det alle faggrupper, og der vil ikke personale til at tage sig af børnene", siger Helle Hjorth.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) har i formiddag sendt et lockoutvarsel mod cirka 120.000 ansatte i staten. KL og Danske Regioner træffer deres beslutning i eftermiddag.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.186 andre er allerede tilmeldt
Få mere specialpædagogik

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for specialpædagogik?

Tilmeld dig på netværket og få en mail hver anden uge med alt det nyeste.

Netværket Specialpædagogik