Bondo: Vi generer ikke flere elever og forældre end nødvendigt

Ved strejkevarsel skal man skal udtage mindst 10 procent af medlemmerne. Og Danmarks Lærerforening har udtaget præcis 10 procent for at genere så få familier som muligt, siger Anders Bondo i en ny medlemsvideo.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

171 folkeskoler udvalgt til strejke: Se om din skole er iblandt 

"Strejkevarsel er en del af spillereglerne. Hvis man skal frigøre sig fra en overenskomst, så skal man varsle konflikt for mindst 10 procent af medlemmerne", forklarer Anders Bondo i en medlemsvideo, han har indspillet efter dagens møde i Forligsinstitutionen. 

"Vi har valgt at varsle for præcis 10 procent af medlemmerne, fordi det ikke er forældrene og ikke eleverne, vi er i konflikt med - det er arbejdsgiverne. Derfor ønsker vi ikke at genere flere elever og forældre end nødvendigt", forklarer han og understreger, at han og Lærerforeningen fortsat kæmper for et resultat, så der ikke bliver nogen strejke.

I videoen forklarer han, at selvom det kun er 10 procent, der skal strejke, er det hele Danmarks Lærerforening, der er i konflikt. Og han fortæller, at hvis KL i morgen varsler en stor lockout som modtræk mod de offentligt ansattes strejkevarsler, så kan det komme på tale at omlægge konfliktstøtten fra et støttebeløb per strejkedag til den samme lånemodel som under lockouten i 2013.

Strejke eller lockout: Sådan bliver konfliktstøtten