Janni Milsted er næstformand i Lejerbos afdeling i Mjølnerparken og med til beboernes demonstration

Ministre mødt med beboer-demonstration i Mjølnerparken

"Lighed for loven" lød parolen i råb og på skilte ved en demonstration ved Mjølnerparken i dag, hvor over hundrede beboere og naboer var velkomstkomite for de otte ministre, der i beboerhuset holdt pressemøde om regeringens nye ghettoudspil.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Alle er velkomne her", står der på et af skiltene, som en ny beboer i området står med. Agnete Schwartz flyttede ind i Mjølnerparkens seniorbofællesskab i december og er glad for at bo her.

Ghettopakken: Sanktioner over for dårligt præsterende folkeskoler 

"Vi beboere er mødt op, fordi vi føler os utroligt provokerede over, at statsministeren har valgt at komme her og besætte vores fælleshus for at fortælle os, at vi er andenrangsborgere. Det er en populistisk politik, som vi møder med en fredelig demonstration".

Ministrene blev mødt af de mange beboere, et stort presseopbud, helikopter i luften og afspærring hen til fælleshuset. Først blev de otte ministre ført rundt på en mini-rundtur i bebyggelsen.

"Støt frem for straf", lød råbene fra demonstranterne. "Respekt kommer ikke i pakker", stod der på et stort banner.

Janni Milsted er næstformand i Lejerbo-bestyrelsen i Mjølnerparken. Hun tog imod med et skilt med teksten "Hvor skal vi ellers bo, Lars?". Hun fortæller, at hun går ind for mere uddannelse og flere praktikpladser til de unge i boligområdet.

"Det hjælper at gøre noget positivt. Regeringen siger et og gør noget andet. Der er selvfølgelig nogle problemer her med kriminalitet, men vi er kommet rigtig langt med vores arbejde", siger hun, der har boet i Mjølnerparken i ni år.

Hun nævner beboercafeerne, lektiecafeer, og så at hun savner flere uddannelsesmuligheder for de unge.

"Men det hjælper ikke at tale ned til folk".

Ny præmiepulje: Kommuner belønnes for høje karakterer til tosprogede 

Hun skulle have været til gymnastik i fælleshuset i dag og vidste ikke, hvorfor det var blevet aflyst. Men det var, fordi de otte ministre havde valgt at fremsætte deres ghettoforslag i Mjølnerparkens fælleshus.

Hilaire Ambrose har boet i Mjølnerparken i 20 år og fremhæver fællesskabet i boligområdet.

"Det er en sammensat flok med mange kulturer, og det afspejler virkeligheden. Vi er ikke isolerede her. Måske tænker folk udefra, at det er en ghetto, men det synes jeg ikke, det er. Kom herud og se, hvad der sker her. Her er selvfølgelig nogle problemer, men det er der mange steder. Når vi bliver udråbt til ghetto, bliver det en straf at bo i Mjølnerparken. Støt os i stedet", siger han.