Tale-høre-undervisning
0   0

Regeringen vil fjerne støtten til Døvefilm

I regeringens forslag til finansloven er støtten på 7,2 millioner kroner til Døvefilm fjernet, skriver ekstrabladet.dk. Den selvejende institution har siden 1963 produceret udsendelser for at give døve de bedst mulige forudsætninger for at kunne deltage i den offentlige debat. ”Ligeså snart finansloven er vedtaget, og vi ikke står i den, må vi nok indgive konkursbegæring”, siger institutionsleder Mette Bergqvist. Regeringen mener, at DR's tolkede programmer må være nok, men en oversættelse af dansk tale og dansk tegnsprog er to vidt forskellige sprog, fremhæver landsformand for Danske Døves Landsforbund Lars Knudsen. ”Tegnsproget har egen grammatik og syntaks og kan ikke direkte sammenlignes med tolkning”, siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.012 andre er allerede tilmeldt