Natur/teknologi
0   4

30 mio. til praktisk problemløsning i naturfag

Fire fonde giver 30 millioner kroner over 10 år til projektet 'Engineering i skolen'. Naturfagslærere og elever i fire kommuner skal uddannes i metoden, der forstås som ingeniørernes arbejdsmetode med konkrete løsninger på praktiske problemstillinger.

Der er tænkt på uddannelse til naturfagslærerne i engineering-didaktik, undervisningsmaterialer, konkurrencer og events. Projektgruppen bag er Astra, Naturvidenskabernes Hus, Via University College og Engineer the future. Kapitalen kommer fra Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden.

De fire kommuner, der i første omgang begynder på projektet, er Horsens, Vejle, Holstebro og Lyngby-Taarbæk. Første projekt varer tre et halvt år. Overordnet vil det blive integreret i eksisterende indsatser i grundskolen og forankres i forenklede Fælles Mål for naturfagene.

"Solidt kendskab til naturvidenskab og teknologi er en del af den almene dannelse og kan være med til at give eleverne flere muligheder i livet både som kritiske forbrugere af teknologi, og når de senere skal vælge uddannelse. Med "Engineering i skolen" tilbyder vi konkrete redskaber til naturfagslærerne, der skal gøre eleverne i stand til at undervise på en problembaseret måde. Vi håber, det vil skærpe elevernes interesse for naturvidenskab og teknologi og styrke deres kompetencer på området", siger Ghita Wolf Andreasen, projektdirektør i Engineer til Future.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.448 andre er allerede tilmeldt