Vordingborg Kommune
0   1

Lærere samler ind til Løkke-præmie

Først udlovede statsministeren millionpræmie for at løfte de svageste elever. Nu samler lærere ind for at belønne Lars Løkke Rasmussen, hvis han løfter sin troværdighed.

Skoler præsterer bedre, hvis de får en kontant bonus. Sådan er logikken i statsminister Lars Løkke Rasmussens (Venstre) præmie på i alt 500 millioner kroner, der udløses, hvis skolerne over de næste tre år løfter de svageste 9.-klasseelevers faglige niveau.

Det fik lærer Ivar Karrebæk Askøe fra Vordingborgskolen til at starte en modindsamling, og hans initiativ fik straks andre til at følge trop. Både på folkeskolen.dk og på Facebook meldte lærere sig med donationer i størrelsesordenen 1-500 kroner, og ved redaktionens afslutning var indsamlingen oppe på 3.601 kroner. Lidt af en overraskelse for den sjællandske lærer:

Artiklen fortsætter under banneret

»Jeg har mistet tålmodigheden med Lars Løkke Rasmussen, og derfor udlover jeg 500 kroner i præmie, hvis han over en treårig periode kan hæve sit niveau. Det gælder både det generelle niveau og ikke mindst bundniveauet. Statsministeren burde med de nuværende rammebetingelser og resurser kunne levere, men måske kan denne gulerod få ham op i tempo og ydelse. Skulle han af en eller anden grund vælge ikke at deltage, for eksempel på grund af manglende ambitioner, står det ham selvfølgelig frit for«.


Svært at leve op til

I den seneste meningsmåling af regeringens ministre, som analysebureauet Wilke foretager for Jyllands-Posten, har Lars Løkke Rasmussen en troværdighed på 4,4 på en skala fra 0-10, hvor 0 er meget utroværdig, og 10 er meget troværdig. Skolerne bliver målt næste år til sommerferien, når eleverne får afgangskarakterer, og det gør statsministeren derfor også. Den kontante bonus udløses, hvis Lars Løkke Rasmussen ved sommerferien 2018 har en troværdighed på 5 eller mere.

Ivar Karrebæk Askøe tror, at han i højere grad end statsministeren risikerer at skulle punge ud:

»Det er lettere for Lars Løkke Rasmussen at få del i de her penge, end det er for skolerne. Skolerne skal leve op til noget, som er rigtig svært - der er uendelig mange faktorer, som er bestemmende for elevers prøvekarakterer. Nogle er kontrollerbare, andre er ikke. Derfor kan noget så 'nemt' som at løfte karakterniveauet blive ganske udfordrende«.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ