Danmarks Statistik retter: Næsten ingen klasser med over 30 elever

Antallet af klasser med over 30 elever er betydeligt lavere, end opgørelser fra Danmarks Statistik indtil nu har vist. Nedjusteringen skyldes forkerte indberetninger fra skolerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indtil nu gik 5.100 elever ifølge Danmarks Statistik i en klasse med over 30 elever. Det mener Danmarks Statistik ikke længere. Nu går kun 1.500 elever i klasse med flere end 30 elever.

Det tal svarer til de dispensationer, som Undervisningsministeriet har givet til kommuner og skoler. At de resterende 3.600 elever ikke længere indgår i statistikken over de store klasser skyldes, at Danmarks Statistik har kontaktet de skoler, der har opgjort, at de havde klasse med over 30 elever.

Lovbrud fortsætter: Over 8.000 elever i megaklasser

Her svarer skolerne samstemmigt, at de overholder folkeskolens klasseloft på 28 elever. Fejlen skal findes i forkerte indberetninger fra skolerne, hvor mange har registeret en hel årgang som en enkelt klasse.

Flest går i en klasse med 24 elever

Det sker især for eleverne i børnehaveklassen, hvor flere skoler venter med en klassedannelse til slutningen af elevernes første skoleår.

Tallene fra Danmarks Statistik viser i øvrigt, at det er mest almindeligt at gå i en klasse med 24 elever, og fire ud af fem elever går i klasser med færre end 25 elever. 

Megaklasser og lovbrud i den danske folkeskole skal stoppes