Uddannelsesvejledning
1   10

Regeringen og DF indfører praktisk uddannelsesparathed

Elevernes praktiske evner kommer til at indgå i uddannelsesparatheds-vurderingen i fremtiden. Det har regeringen og Dansk Folkeparti i dag aftalt, endnu før ekspertgruppen officielt er kommet med sine anbefalinger.

"Den nuværende uddannelsesparathedsvurdering fungerer godt, men ved at vi udvider den til også at indeholde en vurdering af elevernes praktiske kompetencer, får alle - også eleverne selv - et rigtig godt indtryk af, hvad de er dygtige til og måske, hvor de skal gøre en ekstra indsats. Det sender samtidig et tydeligt signal om, at de praktiske kompetencer også er væsentlige. Jeg er overbevist om, at en praksisfaglig dimension i UPV vil give elever et fornyet syn på uddannelsesmulighederne", siger undervisningsminister Merete Riisager i en pressemeddelelse om den netop indgåede aftale.

Partierne har aftalt, at undervisningsministeren i den kommende folketingssamling fremsætter forslag til ændring af vejledningsloven. Men for at sikre, at ændringen af uddannelsesparathedsvurderingerne i 8. klasse bedst muligt fremmer målet om, at den praksisfaglige dimension skal styrkes, vil ministeren inddrage eksperter og praktikere i det videre arbejde med den konkrete model.

Siden 2014 har alle elever i 8. klasse fået vurderet deres uddannelsesparathed for at sikre, at de ikke-uddannelsesparate elever får den rigtige støtte frem mod afslutningen af 9. klasse, sådan at de skal have tilstrækkelige forudsætninger til at kunne påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse. I dag vurderer skolen elevens faglige, personlige og sociale forudsætninger. Men regeringen og Dansk Folkeparti mener ikke, at denne vurdering er tilstrækkelig nuanceret i forhold til at vurdere elevernes reelle formåen, og derfor skal det praktiske håndelag altså også med i vurderingen fremover.

"For Dansk Folkeparti er det vigtigt at anerkende praktiske kundskaber og færdigheder i folkeskolen, så det ikke kun er boglighed, der vurderes. Derfor er vi også tilfredse med denne aftale. Vort håb er, at det i sidste ende kan føre til, at flere elever finder vej til en erhvervsuddannelse", siger Dansk Folkepartis ordførere, Alex Ahrendtsen og Marlene Harpsøe, i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.243 andre er allerede tilmeldt

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
457 andre er allerede tilmeldt