Flygtninge
0   0

Klasselærer: Der er ingen drejebog til at tage imod et flygtningebarn

Lærer Mads Molbech havde aldrig prøvet at have et flygtningebarn i sin klasse, før Masoud trådte gennem døren til 8. klasse på Skovshoved Skole i Gentofte, hvor hun skulle være på prøve i to uger.

Af skolens ledelse havde han blot fået at vide, at der ville komme en uledsaget pige fra Syrien. Han vidste ikke, hvor meget dansk hun kunne, eller hvordan hendes faglige forudsætninger var. Der var ikke nogen hjælp at hente hos en konsulent eller i en drejebog, som han selv siger.

»Alt, hvad jeg har gjort, er, hvad mit hjerte har fortalt mig, at jeg skulle«, siger Mads Molbech.

Artiklen fortsætter under banneret

»Det er i forvejen svært at lave differentieret undervisning i klassen, og så er det en voldsom udfordring at skulle tage imod en, som måske ikke forstår, hvad jeg siger«.

Da han blev klasselærer for Solaf Mousad i 9. klasse, talte han med pædagoger fra døgninstitutionen, hvor hun boede og sørgede for, at hun fik en støttelærer i klassen. Efter to måneder fik han et nyt job og forlod skolen.

I dag ville han gerne have gjort en større indsats for, at Solaf Mousad havde trivedes bedre socialt i klassen.

»Man kunne give forældrene nogle opgaver og sige, at det også er deres ansvar at sørge for, at flygtningebarnet ikke står alene«, siger Mads Molbech.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
715 andre er allerede tilmeldt