Flygtninge
0   62

Undervisningsministeriet blåstempler Hørsholm-model

23 kommunalbestyrelser kan ånde lettet op - det er lovligt at sende flygtningebørn direkte i almindelige klasser, så længe børnene får sproglig støtte. Hørsholm-modellen har været til eftersyn og er blevet godkendt.

I maj bad Undervisningsministeriet Hørsholm Kommune om at redegøre for den såkaldte Hørsholm-model, hvor man dropper modtageklasser og i stedet sender flygtningebørn direkte i almindelige klasser. I Hørsholm Kommune modtager flygtningebørnene undervisning i dansk som andetsprog sideløbende, og det er én af grundene til, at ministeriet har godkendt modellen.

Hørsholm Kommune modtog i dag vurderingen, som har været et par måneder undervejs, fra Undervisningsministeriet. Her vurderer ministeriet, at der ikke er noget at bemærke. Og det var da også, hvad man forventede i Hørsholm Kommune. I maj sagde Børne- og Skoleudvalgsmedlem i Hørsholm Kommune Esben Dyekjær (K) til folkeskolen.dk:

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi holder os inden for lovens rammer, fordi det er op til den enkelte skoleleders vurdering, om eleverne kan deltage i den almene undervisning, og så er det også deres opgave at sikre, at de tosprogede elever får den fornødne basisundervisning, der skal til, for at kunne deltage i undervisningen".

Modellen spreder sig

Ministeriets vurdering kommer ikke for tidligt. Hørsholm-modellen spreder sig nemlig til kommuner over hele landet. En ny rundspørge foretaget af TV2 viser, at 23 kommuner nu gør som den nordsjællandske kommune og sender børn direkte i almindelige klasser.

I vurderingen lægger ministeriet vægt på, at skolelederen foretager en individuel vurdering af hver enkelt flygtningebarn for at finde ud af, hvor meget sproglig støtte barnet har brug for. Skolen foretager i øvrigt en løbende evaluering af barnets sproglige forståelse og fremgang.

Herudover modtager barnet alt efter behov undervisning i dansk som andetsprog på særlige hold eller som enkeltmandsundervisning. Og det har altså fået Undervisningsministeriet til at vurdere, at Hørsholm Kommune lever op til bekendtgørelsen om folkeskolens undervisnings i dansk som andetsprog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
868 andre er allerede tilmeldt