Hørsholm Kommune
0   958

Hørsholm skal redegøre for droppede modtageklasser

Undervisningsministeriet beder nu Hørsholm Kommune om at redegøre for den såkaldte Hørsholm-model, hvor flygtningebørn starter i almindelige skoleklasser. Vi holder os inden for lovens rammer, siger Esben Dyekjær (K).

Flere kommuner er den senere tid blevet inspireret af Hørsholm-modellen, men kommunen bliver nu bedt om at redegøre for modellen. Når et nyankommet flygtningebarn skal i skole i Hørsholm, starter barnet ikke i en modtageklasse. I stedet bliver han eller hun elev i en almindelig folkeskoleklasse og modtager basisundervisning i dansk i timer før den almene undervisning.

Folkeskolen.dk har de seneste uger forsøgt at få ministeriets svar på, hvordan den model passer med lovens krav om modtageklasser med maksimalt 12 elever per klasse - og med det nye, omdiskuterede lovforslag, om særlige undervisningstilbud for flygtninge uden for folkeskolen. Og nu lyder meldingen fra Undervisningsministeriet altså, at Hørsholm Kommune skal give en redegørelse for, hvordan kommunen selv mener, at ordningen holder sig inden for gældende lovgivning.

Artiklen fortsætter under banneret

Gode tilbagemeldinger

I februar stillede daværende socialdemokrat Pernille Schnoor (nu Alternativet) et spørgsmål til undervisningsminister Ellen Trane, hvor hun beder om ministerens holdning til, at kommunerne er nødt til at oprette et stort antal modtageklasser, og at nogle kommuner arbejder på at inkludere flygtningebørn direkte i folkeskoleklasserne.

Ellen Trane skriver i sit svar, at det er skolens ledere, der skal vurdere, om et barn har brug for sprogstøtte, og hvordan den skal gives. Det er ministerens svar til Pernille Schnoor, der ligger til grund for, at man i Børne- og Skoleudvalget i Hørsholm Kommune mener, at man holder sig inden for gældende regler.

"Vi holder os inden for lovens rammer, fordi det er op til den enkelte skoleleders vurdering, om eleverne kan deltage i den almene undervisning, og så er det også deres opgave at sikre, at de tosprogede elever får den fornødne basisundervisning, der skal til, for at kunne deltage i undervisningen", siger medlem i Børne- og Skoleudvalget Esben Dyekjær.

Og kommunen har kun fået positive tilbagemeldinger fra skolelederne.

"Skolelederne siger, at de kan stå inde for det, som kræves ifølge lovgivningen. Og vi gør det jo kun i de tilfælde, hvor det er forsvarligt i forhold til det, lovgivningen kræver", siger Esben Dyekjær.

Hørsholm Kommune skal give svar i slutningen af maj.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
868 andre er allerede tilmeldt