Trivsel
9   501

Lille stigning i elevers skoletrivsel

På landsplan trives eleverne en lille smule bedre end sidste år i følge den nationale trivselsmåling, som i dette forår blev gennemført for anden gang. Især de ældste elevers trivsel er steget lidt.

Det er anden gang den nationale trivselsmåling finder sted. Målingen blev besluttet som en del af folkeskolereformen. Der er fem parametre - social trivsel, faglig trivsel, støtte og inspiration, ro og orden samt generel trivsel.

Ifølge undersøgelsen trives eleverne bedre, jo højere skoleuddannelse deres forældre har. Ligesom sidste år oplever indvandrerelever en lavere social trivsel end efterkommere og elever med dansk herkomst. Men de oplever mere støtte og inspiration.

Artiklen fortsætter under banneret

Andelen af elever, der oplever mobning, er ifølge undersøgelsen faldet lidt.

 

Glad minister

Eleverne har svaret på 29 spørgsmål i den nationale trivselsmåling. I alt fortæller Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, at 500.000 elever har svaret. Notatet, der netop er offentliggjort, handler om eleverne fra 4.-9. klasse - de udgør omkring 300.000 af eleverne. Gennemsnittet for forbedringen er på 0,1 procentpoint.

I en pressemeddelelse siger undervisningsminister Ellen Trane Nørby, at hun er glad for at trivslen går i den rigtige retning.

"Vi ved, at børn, der trives og har det godt, lærer mere. Hvis et barn er ked af det, er det også sværere at koncentrere sig om brøker, retstavning eller gruppearbejde. Det er vigtigt at have fokus på, hvorfor pigerne trives mindre godt end drengene. Det indgår som en af de centrale udfordringer i det ligestillingsarbejde, som jeg netop har sat i gang. Vi skal sikre, at alle børn uanset evner og færdigheder får lige muligheder i klasseværelserne", siger ministeren.

Elevernes opfattelse af toiletforholdene på skolerne - om toiletterne er rene eller ej - har ikke ændret sig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ