30.627 personer har i skrivende stund givet deres underskrift i protest mod lovforslaget om undervisning af flygtningebørn.

30.000 underskrifter mod særlov om flygtningebørn

Tre dage før tredjebehandlingen af lovforslaget om, at flygtningebørn kan undervises i særlige tilbud uden for folkeskolens regler, har over 30.000 mennesker skrevet under imod loven.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folketinget skal stemme om regeringens omstridte lovforslag om undervisning af flygtningebørn på fredag, og kampagnen mod lovforslaget fortsætter ufortrødent. Flere end 30.000 har skrevet under, siden underskriftsindsamlingen gik i luften i slutningen af april.

Lovforslaget har mødt meget kritik på sin vej. Initiativtagerne til protesterne, herunder danmarks Lærerforening, vurderer, at lovforslaget er grundlovsstridigt, diskrimiernede og ekskluderende og frygter, at det kan svække integrationen, hvis nytilkomne flygtnngebørn bliver undervist i særlige tilbud uden for folkeskolen.

Underskrift-indsamling mod lovforslag om flygtningebørn

Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet stemmer imod, men de røde partier har stillet en række ændringsforslag, som de håber, Socialdemokraterne vil stemme for. De vil sikre, at lærerne i de særlige tilbud har læreruddannelse, og at loven automatisk ophæves i 2019.

Røde ændringsforslag skal minimere skader for flygtningebørn

Man kan stadig nå at give sin underskrift i linket til højre. I videoen herunder fortæller to syriske drenge, hvad det betyder for dem at være startet i en dansk folkeskole.

Læs mere

Underskriftindsamlingen: Skolefor alle