Lovkrav at alle skoler har strategi mod mobning

Alle folkeskoler skal udarbejde en antimobbestrategi. Arbejdet skal prioriteres og skal nu drøftes med parterne på folkeskoleområdet, svarer minister for Børn, Undervisning og Ligestilling Ellen Trane Nørby på et spørgsmål fra Socialdemokraterne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvad agter ministeren at foretage sig for at sikre, at alle skoler opfylder lovens krav om at have en antimobbestrategi"? Sådan spurgte medlem af Folketinget Yildiz Akdogan (S) ministeren. Det skete på baggrund af en undersøgelse fra Red Barnet, der tidligere har påpeget, at hver tredje skole ikke har fastsat et værdiregelsæt og en antimobbestrategi.

Fællesskabet skal stoppe mobning

Ellen Trane Nørby skriver, at ét tilfælde af mobning er et for meget, og at der er tale om et meget komplekst problem, som regeringen har fokus på. Derfor skal alle relevante parter involveres, skriver ministeren og fremhæver det arbejde, som regeringen har sat i gang med forebyggende indsats og trivselsmålinger.

Læs hele svaret fra ministeren via link til højre

Læs mere

Læs hele svaret fra ministeren