Formand for Børnerådet Per Larsen skal sammen med Anders Bondo Christensen og børne-og undervisningsudvalget stille spørgsmål til tre eksperter.

DLF holder offentlig høring om modtageklasser

At flygtningebørn med et nyt lovforslag risikerer at få et langt dårligere undervisningstilbud end danske elever vækker bekymring i Danmarks Lærerforening. DLF har nu inviteret til offentlig høring om sagen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regeringen og KL har aftalt at lempe reglerne for modtageklasser. Klasseloftet hæves fra 12 til 15 elever, i særlige tilfælde 18, samt en ændring af kravet om at klassen højst må spænde over tre klassetrin til fem klassetrin.

Regeringen og KL hæver klasseloftet i modtageklasser

Samtidig er et lovforslag i høring, som åbner for såkaldte særlige undervisningstilbud som alternativ til modtageklasserne. Rammerne for disse tilbud er meget fleksible - der er hverken krav til klasseloft, timetal eller lærerkvalifikationer. Undervisningen skal dog stå mål med de krav, som man stiller i folkeskolen.

Og det vækker bekymring hos DLF. Foreningen afholder derfor en offentlig høring fredag den 8. april. Høringen skal blandt andet belyse, om nye regler lever op til grundloven og de internationale konventioner.

Fra 12 til 15 elever: Modtageklasse-lærere får mindre tid til flygtningebørn

Formand for Børnerådet Per Larsen, formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen og medlemmer af Folketingets børne- og undervisningsudvalg vil stille spørgsmål til tre eksperter Bergthora Kristjansdottir, lektor, DPU, Mette Ginman, lektor og udviklingskoordinator, UCC, og Jette Thulin, tidligere lærer og nu konsulent ved Integrationsnet under Dansk Flygtningehjælp.

DLF håber at påvirke debatten, inden lovforslaget (se link til højre) skal førstebehandling i maj. 

"Det handler om børn af kød og blod"

Læs mere

Lovforslaget om kommunale særlige tilbud grundskoleundervisning til udenlandske børn ogunge (pdf)