Ny tv-dokumentar belyser livet i 5. klasse

"Det er svært at være 11 år", sang Krumme tilbage i 1991. Næsten 25 år senere er det stadig ikke helt let. Det viser dokumentar-tv-serien Klassekabalen, der fra på mandag følger op- og nedture for eleverne fra 5. a på Rosenlundskolen i Skovlunde. Serien bliver vist på DR Ultra (ændret 5/8 11:43). Ifølge instruktøren er den også interessant for lærere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I seks afsnit viser Klassekabalen de problemer, eleverne fra 5. a på Rosenlundsskolen bakser med for at falde godt ind i det sociale miljø i klassen. Selvom serien primært henvender sig til børn, mener instruktør Ulla Søe, at serien viser mange aspekter, som gør den interessant for lærerne.

"De fleste afsnit viser, at det kan betale sig at arbejde med problemerne, og alle karakterer og problematikker lander et sted. Det kan forhåbentlig anspore til at skabe refleksion over egne klasseforhold", lyder det fra Ulla Søe.

Serien viser blandt andet, når klassens piger går med store planer om at danse med drengene til deres første klassefest uden forældre. Hvad der ikke indgår i deres planer er, at drengene hellere vil spille fodbold.  

Handler om en svær periode

Ifølge Ulla Søe var det vigtigt at følge eleverne over en længere periode for at indkapsle den vigtige periode, der ligger op til teenagealderen.

"Forløbet fra 5. klasse til 6.klasse er en rigtigt interessant tid, fordi der så markant sker en identitetsudvikling hos børnene, når de nærmer sig teenagealderen. Jeg tror, at mange i målgruppen kan identificere sig med Klassekabalens karakterer".

Tonen ændrer sig efter ferien

Skemaet byder også på en længe ventet lejrtur. Her får eleverne mulighed for lære nye sider af hinanden at kende. Senere oplever klassen store problemer med en hård tone imellem eleverne, da de vender tilbage efter sommerferien for at begynde i sjette klasse.  

Klassekabale vises første gang på Ultra mandag kl. 20, og kan ses på kanalen de efterfølgende fem mandage.